Športno strelstvo, badminton, judo in gasilstvo

Tokrat so bili aktivni športni strelci iz SŠK Coal Petišovci ter badmintonisti BK Mladost iz Lendave. Judo klub Lendava ima novega trenerja, mladinska gasilska selekcija PGD Lendava je v Celju na državnem mladinskem tekmovanju odnesla 36. mesto.
Športno strelstvo

Minuli teden je potekal 2. krog pokala prijateljstva Slovenije za najmlajše kategorije, kjer sta dekleti, članici SŠK Coal Petišovci Greta Galambos in Benita Koren rezultatsko še izboljšali svojo uvrstitev glede na 1.krog. Greta je trenutno na 9. mestu, Benita pa na 24. (kategorija serijska zračna puška posamezno), če pa pogledamo kategorijo Serijska zračna puška (sezonske točke), pa je Greta na 12. mestu in Benita na 25. “Tekmovanje poteka v mehurčku znotraj društev na dopisnem sistemu rezultatov. To je edino možno tekmovanje trenutno za naši strelki, ki tekmujeta v tej kategoriji, ki je zanju ena višje in sta tako od določenih strelk celo 3 leta mlajše. V tretjem krogu Greta drži svojo začetniško formo v tej disciplini in je osvojila 10. mesto med Slovenskimi deklicami za pokal Slovenije, kar nas navdušuje v upanju še boljših rezultatov od nje v naslednjih letih,” so sporočili iz SŠK Coal Petišovci.

Badminton

V soboto, 29. maja 2021, je v Mariboru potekalo državno prvenstvo do 15 let za sezono 2020. Za badmintonski klub Mladost so tekmovale: Kaja Litrop, Iva Koša, Hana Oletič in Tija Horvat. V kategoriji posamično se Hana Oletič in Kaja Litrop nista uspeli prebiti iz kvalifikacij v izločilne boje turnirja. Tija Horvat pa je po porazu v četrtfinalu zasedla končno 5. mesto. Iva Koša pa je prišla vse do polfinala, kjer je po napetih treh setih izgubila in zasedla končno 3. mesto.

V kategoriji ženskih dvojic sta Hana Oletič in Kaja Litrop po porazu v četrtfinalu zasedli 5. mesto. Tija Horvat in Iva Koša pa sta žal izgubili v polfinali in osvojili končno 3. mesto. V kategoriji mešanih dvojic se je Iva Koša v navezi z Vidom Koščakom iz BK Mirna prebila vse do finala in osvojila 2. mesto in naslov državne podprvakinje v mešanih dvojicah do 15 let.

Judo

Minulo nedeljo je v Lopati pri Celju potekalo polaganje pasov za 1 KYU in mojstrske pasove DAN. Udeležila sta se ga tudi člana Judo kluba Lendava, Samo Jaklin in Luka Žerdin. Jaklin je s prikazanim znanjem pridobil naziv mojstra juda 1. DAN, Žerdin pa je s prikazanim znanjem osvojil 1 KYU in s tem postal kandidat za mojstra juda. Prav tako so minulo nedeljo v Ljubljani potekali izpiti za Strokovnega delavca 1 – športno treniranje – JUDO, ki se ga je udeležil Robert Gabor in pridobil naziv trenerja.

Gasilstvo

Na celjskem atletskem stadionu Kladivar je minulo soboto potekalo mladinsko tekmovanje, na katerem je sodelovalo okoli 1.500 mladih, v nedeljo pa še člansko tekmovanje z več kot 2.500 gasilci. Julija leta 2022 bo Celje gostilo tudi gasilko olimpijado. Dobrovniški mladinci so zasedli 36. mesto.