Šport: Uspešni lendavski lokostrelci; Beno Misja tretji

Lendavski lokostrelci so se tokrat mudili na finalu mladinskega tekmovanja lokostrelskih centrov Slovenije pod pokroviteljstvom Lokostrelske zveze Slovenije, Lendavčan Beno Misja pa je v taekwondo-ju v Italiji dosegel odlično tretje mesto, a slednjega že čaka turnir za naslov državnega prvaka.
Taekwondo

Minuli četrtek in petek se je Beno Misja iz Lendave, v Italiji, s svojim tamkajšnjim taekwondo klubom, udeležil domača turnirja za točke, na katerih je Lendavčan obakrat bil prvi, saj je v četrtek v finalu odpravil Kobala iz Ljubljane s 6:4 v petek pa še Plohla z rezultatom 6:1. 

Naslednji turnir se je odvijal minuli ponedeljek, šlo je za President Cup Italy Pordenone turnir, ki se je odvijal v italijanskem Pordanonu. Turnirja so se udeležili štirje najboljši izmed 85 borcev iz celotne Evrope in sicer: Frederick Nzoullie (Strasbourg – Francija), Luccas Kreider (Brlin – Nemčija), Marc Valviedo (Madrid – Španija) in Beno Misja (Hwarang team – Italija). Po doping testu katerega so morali opraviti vsi borci, je Misji žreb dodelil prav Francoza Nzoullieja, kateri je, poleg vseh svojih izkušenj, veljal za favorita turnirja. “Toda to me ni prestrašilo. Začela se je borba. Po prvi rundi je Francoz vodil s 3:1. Po drugi rundi je bil rezultat 9:10. To pomeni, da se je vse odločalo v zadnji rundi. Čeprav sem se dobro držal, je na koncu izkušeni Francoz unovčil vse svoje znanje iz zmagal z 19:15,” je dejal Misja.

Za tretje mesto proti špancu Valviedu: “Po izjemno težki prvi borbi je sledila še ena, ki je odločala o 3. mestu. Vse se je začelo po pričakovanjih in zelo previdno. Po dveh dokaj izenačenih rundah sem se na koncu zmage veselil jaz, s končnim rezultatom 15:13 in tako dosegel tretje mesto na omenjenem President Cupu Italy. Sedaj me čaka turnir za naslov državnega prvaka, avgusta pa še Evropsko klubsko prvenstvo,” je zaključil Misja.

Lokostrelstvo

Minulo nedeljo so se lendavski lokostrelci mudili na finalu mladinskega tekmovanja lokostrelskih centrov Slovenije pod pokroviteljstvom Lokostrelske zveze Slovenije v Stožicah na strelišču Lokostrelske zveze Slovenije. To je bilo finalno tekmovanje, ki je odločalo o zmagovalcih rang lestvice, to je skupni seštevek vseh letošnjih šolskih tekmovanj. Tekmovalo je 65 tekmovalcev in tekmovalk iz 43 osnovnih in srednjih šol.

Mladi upi iz Lendave so se izjemno izkazali in dosegli naslednje rezultate:

Horvat Niko in Kuzma Tian se vračata kot zmagovalca Rang lestvice “Lokostrelec sem” v svojih kategorijah.

1-3 razred:
3.mesto: Horvat Teja, goli lok – 241 krogov
1.mesto: Söke Sandro, goli lok – 262 krogov
3.mesto: Bratkovič Odar Bor, goli lok – 242 krogov

4-6 razred:
1.mesto: Kuzma Tian, sestavljeni lok – 281 krogov
4.mesto: Vuk Vasilij, goli lok – 265 krogov
5.mesto: Bratkovič Odar ALjaž, goli lok – 264 krogov

7-9 razred:
1.mesto: Horvat Niko, ukrivljeni lok – 355 krogov (od 360 možnih)
9.mesto: Komaricki Nik, ukrivljeni lok – 304 krogov

In še skupna RANG lestvica “Lokostrelec sem”

1-3 razred:
4.mesto: Horvat Teja, goli lok – 1025 krogov
4.mesto: Bratkovič Odar Bor, goli lok – 1117 krogov
9.mesto: Söke Sandro, goli lok – 935 krogov
11.mesto: Tibaut Darij, goli lok – 726 krogov

4-6 razred:
1.mesto: Kuzma Tian, sestavljeni lok – 1073 krogov
4.mesto: Bratkovič Odar Aljaž, goli lok – 1257 krogov
5.mesto: Vuk Vasilij, goli lok – 1208 krogov

7-9 razred:
1.mesto: Horvat Niko, ukrivljeni lok – 1568 krogov
18.mesto: Komaricki Nik, ukrivljeni lok – 767 krogov
7.mesto: Biro Mihael, sestavljeni lok – 288 krogov