Šport: Turniščani ponovno državni prvaki, uspešni lendavski strelci, Nafta 1903 z okrepitvijo

Na minulem državnem prvenstvu je ekipa SD Štefan Kovač Turnišče ponovno osvojila naslov državnih prvakov. Uspešne pa so bile tudi mlade strelke iz Črenšovcev in mladi strelci iz Murske Sobote. Lendavski lokostrelci so prinesli lepe uvrstitve iz Turjaka, drugoligaš Nafta 1903 pa se lahko pohvali z novo okrepitvijo.
Turniščani ponovno državni prvaki

Člani Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče so ponovno postali državni prvaki z malokalibrsko puško v disciplini leže. Pri starejših deklicah najboljše strelke iz Črenšovcev, pri starejših dečkih pa Mišo Hari iz Murske Sobote.

Na 31. državnem prvenstvu s puško in pištolo na 50 metrov, ki je minuli konec tedna potekalo na strelišču v Pragerskem, je članska ekipa turniškega strelskega društva že šestič postala državni prvak. Tokrat so Robi Markoja, Avguštin Maučec in Tadej Žalik z rezultatom 1814.8 za več kot 25 krogov premagali drugouvrščeno ljubljansko Olimpijo, ki jo je kot član ekipe zastopal tudi Rajmond Debevec.

Markoja in Maučec med najboljšimi

Tudi v posamični konkurenci so strelci SD Štefan Kovač Turnišče krojili sam vrh končne lestvice najboljših. V zahtevnih vetrovnih razmerah in kljub neugodnemu strelskemu mestu je namreč Robi Markoja s 616.3 krogi osvojil srebrno kolajno, Avguštin Maučec pa se je s 605.2 krogi uvrstil na drugo mesto. Dušan Ziško iz SD Koloman Flisar Tišina je osvojil osmo mesto. V trojnem položaju, ki je bil na sporedu že v soboto, je Markoja osvojil tretje, Maučec pa deveto mesto.

Starejše deklice iz Črenšovcev prve, zmagal tudi Mišo Hari

Ekipa starejših deklic iz ŠD Črenšovci je zmagala v disciplini 30 leže, kjer so Živa Zadravec, Tjaša Raduha in Saša Žerdin nastreljale ekipnih 719 krogov. Pri starejših dečkih so tekmovali skupno trije mladi strelci, zmagal je Mišo Hari iz ŠSD Murska Sobota s 257 krogi, Danijel Balažic pa je bil tretji s 202 krogoma.

LK Lendava

Minulo soboto so se člani lendavskega lokostrelskega društva odpravili na 4. tekmo slovenskega 3D pokala, ki se je tokrat odvila na Turjaku. Udeležilo se ga je 101 tekmovalcev iz 29 klubov iz Slovenije in Hrvaške.

Instinktivni lok – člani:
1. mesto – Cseh Gyula – 397 krogov
4. mesto – Horvat Kristijan – 355 krogov

Dolgi lok – člani
6. mesto – Hozjan Jožef – 290 krogov
10. mesto – Flisar Tomaž – 197 krogov

Instinktivni lok – veterani:
4. mesto – Štampar Zvonko – 300 krogov
6. mesto – Leben Janko – 288 krogov

Lovski Lok – veterani:
2. mesto – Štuhec Štuhec – 437 krogov

Okrepitev Nafte 1903

Vodstvo lendavske Nafte 1903 je sklenilo pogodbo z 20 letnim mladim napadalcem Erikom Buraijem, ki je v preteklosti igral za ekipe Illés akademije, danskega Mydtjyllanda, DVSC in DEAC iz Debrecena, Békéscsabe, na zadnje pa je igral pri madžarskem prvoligašu Mezőkövesd Zsory FC. “Z njim smo podpisali enoletno pogodbo z opcijo podaljšanja še za eno leto,” so sporočili iz Nafte 1903.