Šport: Športno strelstvo, judo, nogomet in badminton

Tudi minuli vikend je minil v športnem duhu. Po tem, ko smo o lokostrelstvu, košarki in badmintonu že poročali, bomo tokrat obelodanili še rezultate športnega strelstva, juda in nogometa.
Športno strelstvo: ŠSK Coal Petišovci

Minuli konec so se ponovno odvijala kar tri športnostrelska tekmovanja in sicer FIRST Liga Pištola, Regijska liga mladih in Kadetska Liga Standard Puška. Vseh so se udeležili tudi strelci omenjenega strelskega društva iz Petišovcev ter dosegli zavidljive rezultate. Minuli petek je na turnirju FIRST Liga Pištola, ki se je odvijala v Murski Soboti, veteran Jozsef Hajdu osvojil 31. mesto. Regijska liga mladih v Gornji Radgoni je bila uspešna za Milana Galambosa, ki je osvojil 2. mesto, Greto Galambos, ki je osvojila 1. mesto, Davida Tota, ki je osvojil 2. mesto in Matijo Tota, ki je osvojil 4. mesto. Ekipno so si v sestavi Galambos, Tot in Horvat pristreljali 3. mesto. V soboto se je odvijalo še tekmovanje v ligi kadetov s standardno puško, kjer je Milan Galambos v kategoriji Starejši dečki med Kadeti osvojil 6. mesto s standardno zračno puško, Tine Mihailovič Krpan pa 4. mesto kot član SD Lendava. V torek Petišovčane čaka še regijsko šolsko prvenstvo, ter v soboto regijsko prvenstvo zračnega orožja v Turnišču.

Judo: Judo klub Lendava in KBV Judo Lendava

Minulo soboto se je v Velenju odvijalo državno prvenstvo v judu za kadete/kadetinje U18 in starejše dečke/starejše deklice U14, ki so se ga udeležili tudi judoisti iz Lendave.

U18:
5. mesto v kategoriji -81 kg, Mlinarič Maj (Judo klub Lendava),
3. mesto v kategoriji -44 kg, Kovač Mia (Judo klub Lendava),
8. mesto v kategoriji -57 kg, Berki Tiana (Judo klub Lendava),

U14:
5. mesto v kategoriji -44 kg, Gabor Ria (Judo klub Lendava),
3. mesto v kategoriji -57 kg, Škraban Lana (KBV Lendava),
3. mesto v kategoriji -57 kg, Sep Sara, (KBV Lendava),
2. mesto v kategoriji -63 kg, Tkalec Vanessa (Judo klub Lendava)

Čeh Jure, Čeh Jakob, Čeleš Gal (vsi Judo klub Lendava) in Bogdan Štefan (KBV Lendava) se niso uvrstili med najboljših 7.

Nogomet: Zmaga Nafte 1903 na drugi pripravljalni tekmi

Modro-beli so minulo soboto odpotovali na sosednjo Madžarsko, kjer so moči merili s tamkajšnjim tretjeligašem, Hévíz SK-jem. Po zaostanku z 1:0, dosegel ga je Dániel Szökrönyös, ki je še pred nekaj tedni bil član Lendavčanov, so se modro-beli zbudili in preko treh zadetkov Bizjaka zanesljivo zmagali. V drugem delu sta priložnost za dokazovanje dobila tudi Pavšič in Šupljika, ki sta člana mladinske ekipe.

Badminton

Člani BK Mladost so se minuli konec tedna mudili na dveh turnirjih; na 2. pozivnem turnirju U17 je drugo mesto posamično osvojil Anel Hac Györköš; na rekreativnem turnirju v hrvaškem Varaždinu pa sta bron v dvojicah osvojila Vito Hozjan in Simon Kezele. BK Mladost 22. februarja 2020 pripravlja rekreativni turnir Lendava Open 2020, znan pa je že tudi termin letošnje 15. Srebrne žogice Lendave, ki se bo odvila med 17. in 19. aprilom.