Šport: Športno strelstvo, badminton in nogomet

Tudi športna tekmovanja se počasi a vztrajno vračajo v ustaljene tirnice. Minuli vikend so se člani ŠSK Coal iz Petišovcev udeležili strelskega tekmovanja kadetov v Dobrovniku ter pokala prijateljstva Slovenije za kategorijo Pionirjev. Badmintonisti so tekmovali v Mariboru, člani mladinskega pogona Nafte 1903 prav tako v Mariboru in na Ptuju.
Športno strelstvo

“Minuli konec tedna se je odvijalo kar nekaj tekem v strelstvu, naš strelski klub pa je v tekmovanjih sodeloval le z mladino. Kadeti v Dobrovniku so streljali 3. krog od štirih ter dosegli sledeče rezultate: Milan Galambos je dosegel 6. mesto, Nik Jaklin pa 32. mesto. V skupnem seštevku po treh krogih je Milan 4. in Nik 33. Naj omenim še Kadeta iz društva SD Lendava Tineta Mihailovića Krpana, ki je z odličnim rezultatom dosegel 2. mesto.

Strelska zveza je pa začela tudi s pokalom prijateljstva Slovenije za kategorijo Pionirjev, saj ostalih tekmovanj v tej kategoriji še niso dovolili izvesti. Ker omenjena kategorija deklicam in dečkom, ki so kategorijo nižje in streljajo z naslonom puške ta to ne dovoljuje, smo hitro spremenili način treninga in se le po dveh treningih udeležili tekmovanja. V pokalu prijateljstva Pionirjev, kjer sta nastopili naši deklici v kategoriji višje, to je v kategoriji starejših deklic, je Greta Galambos dosegla 11. mesto (odličnih 167 kroga brez naslona), kot začetnica v tem športu pa je Benita Koren dosegla 22. mesto,” je sporočil predsednik društva, Jože Kopinja.

Badminton

Minulo nedeljo nedeljo je v centru Draš v Mariboru potekalo ekipno državno prvenstvo do 19 let. Prvenstva se je v okrnjeni in mlajši postavi udeležil tudi lendavski badmintonski klub, zaradi šolskih obveznosti pa žal niso mogli nastopiti vsi najboljši igralci. Ekipo BK Mladost U19 so tako predstavljali: Anel Hac Györköš, Nikita Peshekhonov, Tija Horvat in Naja Horvat. “Ekipa je kljub okrnjeni postavi pokazala dobro igro in borbenost ter uspela priti do četrtfinala, kjer je po tesni tekmi izgubila z rezultatom 3:2 proti kasnejšim zmagovalcem, BK Medvodam. Naši ekipi je na koncu uspelo osvojiti odlično 5. mesto,” so sporočili iz BK Mladost Lendava.

Nogomet

Minuli petek je selekcija U-13 odigrala prijateljsko nogometno tekmo na Ptuju proti domači ekipi Drave. Mladi “naftaši” so bili prepričljivejši in zmagali z rezultatom 7:0. Mladi upi Nafte 1903, nogometaši U-17 in U-19 se vračajo iz Maribora s polnim izkupičkom, kajti obe selekciji sta na zadnji preizkušnji zabeležili zmago. Izdatnejšo so dosegli mladinci, ki so ugnali domačine s kar 5:3. Posebno se je pri gostih odlikoval Lovro Koščak, ki je dosegel dva zadetka. Omeniti moramo, da sta bila pri kadetih izključena Matevž Vidovič (Tabor) in pri gostih Aljaž Lukač (Nafta 1903). Upi drugoligaša Nafte 1903 so na koncu tekmovanja v 2. SKL/SML na skupni razpredelnici zasedli 9. mesto z osvojenimi 23 točkami.