Šport: Odbojka in mala odbojka, badminton in lokostrelstvo

Tudi tokrat so Lendavski športniki dosegli lepe rezultate. Lendavske odbojkarice so pospravile tretjo zaporedno zmago, badmintonisti so se mudili na turnirju v Medvodah, lokostrelci pa v Postojni.
Odbojka in mala odbojka:

Članska ekipa OK Lendava je v soboto slavila tretjo tekmo zapored. V gosteh so s 3:0 premagale ekipo iz Prevalj. “Igrali smo odgovorno in brez večjih težav prišli do zmage. Nasprotnic nismo podcenjevali in skozi celotno tekmo motivirano držali tempo igre. Zasluženo smo zmagali, zato čestitke vsem,” je po tekmi povedal trener Spasoje Todorović.

Minulo soboto dopoldan je v Prevaljah tretji turnir v kvalifikacijah za A ligo odigrala tudi ekipa male odbojke, ki pa je morala priznati premoč prvo in drugo uvrščene ekipe v skupini. V nedeljo so ponovno stopile na odbojkarski parket še kadetinje, ki v kvalifikacijah za 1. ligo vzhod še naprej ostajajo na drugem mestu v skupini in se bodo na dodatnem kvalifikacijskem turnirju borile za uvrstitev med najboljše.

“Najprej bi čestital res borbeni ekipi Prevalj za prikazano igro, tudi ekipi Braslovč. Mi smo se po slabi prvi tekmi proti ekipi iz Prevalj z veliko mero angažiranosti in zbranosti v drugi tekmi “izvlekli” ter dosegli novi dve točki,” je vtise po nedeljskem turnirju strnil trener Todorović.

Badminton:

Konec tedna je v Medvodah potekal 11. mednarodni turnir Medvode Forza Cup 2019 – U11, U13 in U15, na katerem je nastopilo preko 200 igralcev iz 16 držav. Člani BK Mladost Lendava so dosegli naslednje rezultate:

U17 Anel Hac Györköš 9.-16. posamezno, 5.-8. dvojice.
U15 Nika Bedič 3. mesto posamezno, 5.-8. dvojice.
U13 Iva Koša 3. mesto posamezno, 1. mesto dvojice.
U15 Žiga Doler kvalifikacije.

Lokostrelstvo:

Minulo soboto se je odvijala druga tekma za Slovenski dvoranski pokal v Postojni. Tekmovanja se je udeležilo 255 tekmovalcev iz 34 klubov iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Iz Lokostrelskega kluba Lendava je nastopilo 8 članov, ki so se vrnili z kar tremi zlatimi, enim srebrnim in bronastim odličjem. Rezultati lendavskih lokostrelcev:

Člani-Instinktivni lok:

1.mesto: Gyula Cseh, 526 krogov
2.mesto: Kristijan Horvat, 520 krogov

Člani-Dolgi lok:

5.mesto: Jožef Hozjan, 452 krogov

Veterani-Sestavljeni lok:

7.mesto: Bojan Štuhec, 553 krogov
12.mesto: Branko Kuzma, 516 krogov

Veterani-Dolgi lok:

1.mesto: Zvonko Štampar, 498 krogov
3.mesto: Tomaž Flisar, 372 krogov

Kadeti-Ukrivljeni lok:

1.mesto: Niko Horvat, 536 krogov