Šport: Lokostrelstvo in badminton

Lendavski lokostrelci so bili znova uspešni. Ti so se minuli vikend mudili v Šujici pri Ljubljani na 3D jadranskem pokalu, ter v Novem Mestu na tarčnem pokalu. Lendavski badmintonisti so se udeležili 26. mednarodnega mladinskega turnirja v v Meranu, kjer so dosegli lepe rezultate.
Lokostrelstvo

Minulo nedeljo so se člani Lokostrelskega kluba Lendava v Šuljici pri Ljubljani udeležili druge tekme za jadranski pokal. Tekmovanja se je udeležilo 118 tekmovalcev in tekmovalk iz 33 klubov iz Slovenije in Hrvaške in Italije. Za lendavski lokostrelski klub je nastopilo 9 tekmovalcev in tekmovalk, ki so dosegli naslednje rezultate:

2. mesto: Horvat Kristijan, instinktivni lok, člani – 360 krogov
4. mesto: Cseh Gyula, instinktivni lok, člani – 349 krogov
4. mesto: Horvat Sonja, instinktivni lok, članice – 136 krogov
4. mesto: Hozjan Jožef, dolgi lok, člani – 252 krogov
13. mesto: Tonković Srđan, sestavljeni lok, člani – 208 krogov
3. mesto: Štuhec Bojan, lovski lok, veterani – 366 krogov
8. mesto: Kuzma Branko, sestavljeni lok, veterani – 304 krogov
1. mesto: Horvat Niko, instinktivni lok, dečki – 325 krogov
1. mesto: Horvat Vita, instinktivni lok, deklice – 172 krogov

Lendavski lokostrelci so se med drugim udeležili tudi tekme za slovenski tarčni pokal ki se je minulo soboto odvila v Novem Mestu. Tekma je štela tudi za srednjeevropski pokal, vendar samo za kadete, mladince in člane, zato so nastopili tudi tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Avstrije. Skupno je tako tekmovalo 145 tekmovalcev in tekmovalk iz 45 klubov.

Iz Lokostrelskega kluba Lendava sta tekmovala dva člana, vendar v mlajših kategorijah:
1. mesto: Horvat Niko, ukrivljeni lok, dečki – 643 krogov
4. mesto: Horvat Vita, ukrivljeni lok, mlajše deklice – 488 krogov

Badminton

V Meranu se je odvil 26. mednarodni mladinski turnir, ki se ga je udeležilo 180 igralcev iz 9 držav: Italije, Avstrije, Nemčije, Švice, Slovenije, Hrvaške, Češke, Malte in Romunije. Na dvodnevnem turnirju so nastopili tudi člani BK Mladost in se odlično odrezali, saj so osvojili šest zmag.

V najmlajši kategoriji do 11 let je Iva Koša bila najboljša tako posamično kot v dvojicah skupaj s Kajo Litrop, Hana Oletič je osvojila tretje mesto v dvojicah, Nikita Pešehonov pa je osvojil drugo mesto posamično in 3. mesto v dvojicah.

Nika Bedič je do 13 let osvojila zmagi posamično in v dvojicah skupaj s Čehinjo Karolino Fiserovo.

Anel Hac Györköš je zmagal pri fantih posamično v kategoriji do 15 let ter prav tako v dvojicah, kjer je zaigral skupaj z Nemcem Jannisom Durstom.