Šport: Košarka in judo

Lendavski judoisti so se domov znova vrnili z dobrimi rezultati, lendavski košarkarji pa so klonili proti Ljutomerčanom.
Judo

V Ravnah na Koroškem je minuli vikend potekal tradicionalni mednarodni pokal v judu, Guštanj open, ki sta se ga udeležila tudi tekmovalca Judo kluba Lendava. Med 205 tekmovalci je v kategoriji -50 kg Naj Recek dosegel 1. mesto, Domen Tian Horvat pa 3. mesto.

Košarka

V predzadnjem krogu rednega dela PKL sta se v Ljutomeru srečali domača ekipa KD Ljutomer in gostje iz Lendave. Lendavčani so bili že pred tekmo brez možnost za uvrstitev v polfinale, medtem, ko so domačini še imeli teoretične možnosti.

Lendavčani so zaradi pomanjkanja kadra pričakovano postavili consko obrambo. Obe ekipi sta enakomerno dosegali točke, tako da se je prva četrtina končala s 16:16. V podobnem ritmu se je nadaljeval tudi drugi del prvega polčasa. Ekipi sta izmenjaje dosegali točke in nobena ekipa ni povedla za več kot tri. Lendavčani so v zadnjih dveh minutah nekoliko stisnili in do konca polčasa prvič na tekmi povedli – 35:37. To je bilo tudi edino vodstvo gostov na tej tekmi.

Domači so v drugi polčas vstopili nekoliko odločneje in z delnim izidom 12:3 povedli za 10 točk. Gostje se niso dali in do konca četrtine znižali zaostanek na 4 točke – 52:48. Sklepni del tekme so ponovno bolje začeli Ljutomerčani, ki so do šeste minute pobegnili na 11 točk prednosti. Lendavčani so sicer še poskušali vendar jim moči niso dopuščale, da bi rezultat spreobrnili v svojo korist. Ljutomerčani so se tako veselili zmage z 71:64.

Pri domačih sta bila najučinkovitejša Luka Kosi s 17 in Jernej Copot s 16 točkami, pri gostih pa Tomas Hozjan in Gorazd Horvatič, ki sta dosegla po 16 in 12 točk. Zaradi poraza KK Lotmerka imajo Ljutomerčani še vedno teoretične možnosti za uvrstitev v polfinale. V zadnjem krogu morajo premagati Bistrico in upati da Lendavčani premagajo Lotmerk.

KD Ljutomer – KK Lindau Lendava 71:64 (16:16, 19:21, 17:11, 19:16)