Šport: Judo, športno strelstvo in nogomet

Minuli vikend je bil znova športno obarvan. Na svoj račun so prišli judoisti obeh judo klubov iz Lendave, tekmovanj pa so se udeležili tudi športni strelci. Na področju nižjeligaškega nogometa je Čentiba z zmago v Petišovcih še povečala naskok na lestvici, Hotiza pa je klonila pod pritiskom Grada v gosteh.
Športno strelstvo

Člani Športnega strelskega društva Coal Petišovci so se minuli vikend mudili v Murski Soboti in v Zalaegerszegu, na sosednjem Madžarskem. V Murski Soboti je potekalo tekmovanje v regijski ligi za mlajše, katerega se je udeležilo skupno 13 ekip. Med cicibankami je Greta Galambos postala podprvakinja z osvojenim 2. mestom, pred njo je končala le državna prvakinja z državnim rekordom Olivia Vočanec. Med cicibani je David Tot dosegel 9. mesto, njegov sotekmovalec Matija Horvat pa 10. mesto. Ekipno so petišovski cicibani tekmovanje končali na 6. mestu v skupni konkurenci s starejšimi in mlajšimi pionirji. Pri Pionirjih se je Milan Galambos z odlično formo ob zaključku sezone povzpel na skupno 4. mesto, Marck Bogar Palnec na 23. mesto in Vito Vugrinec na 31. Ekipno so pionirji končali na 10. mestu.

Na strelišču v Zalaegerszegu je minulo nedeljo potekalo 1. kolo mednarodne malokalibrske lige 2019. V članski konkurenci je z izjemnimi 273 krogi Blaž Makari iz ŠSD Murske Sobote ugnal vso konkurenco. Ekipno je zmagala ekipa iz Nagykanizse, med pionirji pa je bil najboljši Milan Galambos – ŠSK COAL Petišovci.

7. mesto za Nino Zver iz Lendave: V Wellness Centru Harmonija v Mengšu je 30. marca potekalo 28. državno prvenstvo v strelstvu. Z zračno puško in pištolo je nastopilo več kot 700 tekmovalcev. Nastopila je tudi strelka iz Lendave, ki je članica strelskega društva iz Murske Sobote in je dosegla odlično 7. mesto z 179 krogi. Najuspešnejši so bili kadeti Športno strelskega društva Murska Sobota, ki so v postavi Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari, postali ekipni državni prvaki. Uspešni pa so bili tudi posamično, kjer je Sočič osvojil drugo mesto, Farkaš pa tretje.

SD Jezero Dobrovnik

Strelci in strelke iz dobrovniškega strelskega društva Jezero so zelo uspešno nastopili na velikem mednarodnem tekmovanju v Sarajevu. “Prvi dan tekmovanja smo imeli kar štiri ekipe mešanih parov, kjer sta na koncu Borsos Fanni in Somogyi Peter osvojila 3. mesto. Tudi vsi ostali naši pari so se odlično odrezali. Drugi dan tekmovanja smo najprej v članski konkurenci osvojili ekipno 3. mesto, Somogyi Peter pa je prišel v finale in na koncu osvojil 4. mesto. Tudi ostali naši strelci so bili zelo dobri. Pri članicah smo z dvema mladinkama in dvema kadetinjama ekipno osvojili odlično 3. mesto, kar je izjemen dosežek. Največji uspeh je dosegla naša mladinka Fanni Borsos, saj je v finalu ugnala vse najboljše in s fenomenalnimi streli zmagala med članicami. Tudi vse ostale naše mlade strelke so streljale oba dneva fenomenalno. Res smo lahko ponosni, da imamo take vrhunske strelke in strelce,” so zapisali.

Judo

Minuli vikend so bili zelo aktivni tudi lendavski judoisti, člani obeh judo klubov v Lendavi. Judoisti KBV Lendava in judoisti Judo kluba Lendava so se minulo soboto udeležili tekmovanja za Pokal Novega mesta v športni dvorani Marof v starostni kategoriji U-14 in U-12. Tekmovanja se je udeležilo 133 judoistov iz 20 klubov.

Uvrstitve KBV Judo Lendava:

U-12: 1. mesto: Sara Sep (-48 kg). 2. mesto: Lana Škraban (-52 kg). 3. mesto: Štefan Bogdan (-29 kg).
U-14: 1. mesto: Veronika Horvat (-44 kg). 1. mesto: Rok Mujdrica (-50 kg).

Uvrstitve Judo kluba Lendava:

U-14: 4. mesto: Ria Gabor (-40 kg). 3. mesto: Nela Gerič (-48 kg). 1. mesto: Tinaja Maučec (-52 kg)

Nogomet

Minuli vikend je bilo zanimivo tudi na področju nižjeligaškega nogometa. V 14. krogu Medobčinske nogometne lige Lendava so za največje presenečenje kroga poskrbeli Kapčani, ki so s 3:2 v gosteh ugnali Kobiljčane, Gaberčani pa so doma slavili visoko zmago proti Dolinčanom, pa čeprav so celoten prvi polčas vodili rdeče-beli. Petišovčani so klonili pod natančnostjo Juliana Lebara, z avtogolom pa so domači vodstvo Čentibe le povišali. Ekipa Nafte veteranov in Nedelice se je na Kapci razšla z neodločenim izidom, oba zadetka sta bila dosežena v drugem polčasu, Renkovčani pa so s 3:0 slavili v Pince-Marofu. Precej raztreseni modro-beli gostom niso bili kos.

Na prvem mestu prvenstvene lestvice tako ostajajo Čentibčani, ki so s porazom Kobilja naskok še povečali. Pred drugouvrščeno ekipo iz Dolge vasi sedaj vodijo že za štiri točke, med tem, ko jih imajo tretjeuvrščeni Kobiljčani 25. Petišovčani ostajajo ekipa z najmanj doseženimi zmagami.

Precej neuspešni so, kar se tretje državne lige vzhod tiče, Hotižani. Ti so po porazu v Radgoni, proti ekipi ki kotira na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, doživeli še poraz proti drugouvrščenemu Gradu, minulo soboto. Ekipa iz Goričkega je Hotižane na domačem terenu odpravila kar s 4:0, trije zadetki pa so bili doseženi v prvem polčasu. Hotižani so sedaj na predzadnjem mestu prvenstvene tabele z enajstimi točkami. Zadnjeuvrščeni Radgončani jih imajo 7. Na prvem mestu so Odranci.