Šport: Judo, košarka, bowling, športno strelstvo in nogomet

Za nami je znova nekaj športno pestrih dni. Odlične rezultate sta v Lendavo prinesli judoistki, Lendavčani so pri košarki za le zadetek premagali ŠD Tropicano iz Bistrice, uspešni so bili tudi pri Bowlingu. Športni strelci iz območja Lendave so na kolena podrli vso slovensko strelsko konkurenco, nogometaši Nafte 1903 pa so izgubili proti Celjanom.
Judo

V slovenski Bistrici se je minulo soboto odvijal mednarodni turnir v Judu, ki sta se ga udeležili tudi predstavnici Judo kluba Lendava, Mia Kovač in Tiana Berki. V starostni kategoriji kadetinje je Mia Kovač v kategoriji do 44 kg dosegla 1. mesto, Tiana Berki pa v kategoriji do 57 kg 5. mesto.

Košarka

Prav tako minulo soboto, so se lendavski košarkarji, teh je bilo zgolj šest, udeležili srečanja 10. kroga pomurske košarkarske lige in sicer v telovadnici osnovne šole na Srednji Bistrici. Lendavčani so dosegli pomembno zmago proti domači ekipi in čeprav je šlo na tesno, so Lendavčani zmagali s košem razlike, z rezultatom 60:62. Tekma je bila ves čas napeta, največje vodstvo KK Lindau pa je bilo 13 točk, vendar le za kratek čas.

Bowling

Člani Bowling kluba Lendava so se minuli vikend udeležili 4. kroga tekmovanja v 2. in 3. slovenski bowling ligi (SBL). Ekipa Lendava 1 je na omenjenem srečanju s 4822 podrtimi keglji (4 zmage, en neodločen rezultat in dva poraza) prevzela vodstvo v 2. SBL in najavila, da se bodo borila za vstop v 1. SBL, kar bi bil zgodovinski uspeh.

Rezultati posameznikov:
2. mesto Radakovič Dušan s 1314 podrtimi keglji, 14. mesto Volf Rudi s 1205 podrtimi keglji, 21. mesto Topolnik Roman s 1163 podrtimi keglji in 23 mesto Časar Marjan s 1136 podrtimi keglji.

Trenutna skupna uvrstitev:
2. mesto Radakovič Dušan, 4. mesto Volf Rudi, 16. mesto Topolnik Roman in 17. mesto Časar Majan (vsi uvrščeni v prvi del skupne lestvice).

Rezultati Lendava 2:
3. SBL: 6. mesto s 3409 podrtimi keglji – 8. mesto Könye Tibor s 951 podrtimi keglji, 9. mesto Golob Marjan z 942 podrtimi keglji, 23. mesto Könye Jožica s 778 podrtimi keglji in 24. mesto Kočar Majda s 737 podrtimi keglji. Na skupni lestvici 3. lige zasedajo 6. mesto.

Športno strelstvo

Minuli konec tedna se je odvijalo 4. kolo 1. državne lige streljanja v Ormožu, organizator katerega je bilo SD Kovinar Ormož, na 40-mestnem elektronskem strelišču v telovadnici OŠ Ormož. Tekmovanje je potekalo 2 dneva. V soboto so nastopile mlajše selekcije, med njimi tudi član ŠSK Coal Petišovci, Milan Galambos, ki je v konkurenci Starejši dečki 20 strelov standard puška, dosegel 2. mesto, prvo mesto pa je dosegel Tine Mihailovič Krpan, član Lendavskega društva, kar pomeni, da so lendavski mladi strelci na koleno dali vso slovensko konkurenco.

Nogomet

Za lendavsko Nafto 1903 je prvo pripravljalno srečanje. Na igrišču z umetno travo Olimp v Celju je bila za zaprtimi vrati prvi nasprotnik lendavska Nafta 1903, polfinalist Pokala Slovenije. Varovanci Dušana Kosića so z zadetki Daria Vizingerja (40’), Luke Kerina (59’) in Ivana Božića (89’) prišli do visoke zmage s 3:0. V rumeno – modrem je priložnost za igro dobilo 19 nogometašev, v modro-belem pa 21.

1. polčas

2. polčas