Spomladanski del prvenstva v 2. državni nogometni ligi bosta jutri ob 15.00 uri odprla Nafta 1903 in Drava

Pred nami je začetek spomladanskega dela v drugi državni ligi, ki ga bosta ob 15.00 uri na Ptuju odprla Nafta 1903 in Drava. Štiri srečanja 20. kroga bodo odigrana v soboto, preostali dve srečanji pa v nedeljo. Vikend bo tako znova rezerviran za nogomet, pred ekipami pa je deset krogov. Prvenstvo se bo zaključilo v soboto, 16. maja.
S srečanjem ptujske Drave in Nafte 1903 se bo na nogometnih igriščih nadaljeval tudi drugoligaški nogometni ples, po tem, ko prvoligaši že veselo nabirajo točke. Lendavska Nafta 1903 se bo tako poleg ligaških obveznosti v nadaljevanju soočila tudi s pokalno obveznostjo, z nekaj truda pa bi se ekipa lahko prebila tudi v finale. Lendavski strateg Dean Dončić je med prezimovanjem ostal brez Oštreka, kmalu za tem pa sta klub okrepila dva iz vrst ZTE-ja. Spomnimo: Gre za Ubochiomo Meshacka, ta se je sicer že izkazal v pripravljalnem obdobju in Benceja Gergényija, ki bosta vrste modro-belih krepila do konca meseca junija. Več o omenjenih dveh pa bodo seveda povedali prihajajoči ligaški obračuni, ki bodo vsekakor najboljše merilo.

V mestu ob Dravi je bilo med zimo izredno pestro. Nigerijske investitorje so zamenjali Italijani, novi predsednik pa je postal Neapeljčan Salvio Passante. Tudi v najstarejšem slovenskem mestu so za tem zamenjali trenerja, čeprav tik pred začetkom prvenstva, pa večjih težav ne pričakujejo. Iz itailjanskega Neaplja, od koder prihaja novi predsednik kluba, se je na Ptuj preselil tudi 25-letni Lucas Espindola, novinci med Ptujčani pa so tudi posojeni nogometaš Maribora Nino Žugelj, Drilon Kryeziu, Sandro Lukić-Grančić in Jordan Akande. Lendavska Nafta 1903 in Drava imata sicer bogato zgodovino srečanj, še s časov prve državne lige, “kurenti,” pa so modro-belim tudi v bližnji preteklosti radi mešali štrene ter enkrat Lendavčanom celo za las preprečili skorajšnji skok med prvoligaše.

Ptujska Drava se trenutno nahaja na 11. mestu drugoligaške tabele. Domačini imajo trenutno po devetnajstih odigranih srečanjih 21 točk, a lahko kljub temu nevarno zapretijo, kar so Lendavčani, kot že rečeno, v preteklosti že izkusili. Nekoliko drugačna je zgodba pri Nafti. Lendavčani so na 5. mestu s 34 točkami in če pogledamo statistiko, sta ekipi v drugi državni ligi (v dveh sezonah in pol), kar se zadetkov na gol tiče, povsem enakovredni. Obe sta druga proti drugi dosegli osem zadetkov. To pomeni, da je pred gledalci jutri zanimiv dvoboj. Ob tem še velja omeniti, da bo lendavska ekipa na zelenico stopila v popolni postavi, med tem, ko bodo Ptujčani zaradi kartonov ob Jana Novaka in Petara Turkovića. Glavni sodnik na srečanju bo Vlado Močnik.