Splošna bolnišnica M. Sobota: Omejitve obiskov

V murskosoboški splošni bolnišnici v Rakičanu so včeraj omejili obiske na treh oddelkih. Med drugim so obiske tudi časovno omejili.

Zaradi sezonskih obolenj so v murskosoboški splošni bolnišnici v Rakičanu omejili obiske. Omejili so jih na treh oddelkih in sicer na Internem, Pljučnem in Infekcijskem oddelku. V bolnišnici namreč opažajo porast respiratornih bolezni, z ukrepom omejevanja pa želijo preprečiti nadaljnje širjenje obolenj. “Omejitev predvideva 2 zdrava obiskovalca ob bolniku in za kratek čas. Ukrep začne veljati od 25.1.2016 in velja do preklica. Vljudno prosimo za razumevanje,” sporočajo iz bolnišnice.

Zelo pomembna pri preprečevanju okužb je preventiva. Zlasti to velja za dojenčke, mlajše od enega leta, nedonošenčke in otroke ter odrasle s kroničnimi boleznimi srca ali pljuč. Pri otrocih je lahko potek bolezni težji in večkrat potrebujejo zdravljenje v bolnišnici. Stroka priporoča, naj se ljudje ne zadržujejo v zaprtih prostorih, denimo v velikih nakupovalnih centrih, na množičnih prireditvah in podobno.