Spidvej: Vugrinec z boljšo predstavo, Bot zbolel

Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar je minulo soboto na 2. dirki državnega prvenstva v speedwayu v Ljubljani dobil še drugo od treh dirk državnega prvenstva. Vugrinec tekmo odvozil bistveno bolje kot v Krškem, Bot zbolel in se dirke ni udeležil.
Na ljubljanskem stadionu Ilirija je AMTK Ljubljana minulo soboto organiziral drugo dirko državnega prvenstva v speedwayu, na kateri je (znova) slavil Matej Žagar. Drugo mesto je osvojil Matic Ivačič, tretji je bil še en član AMTK Ljubljana Nick Škorja. Na dirko v Ljubljano se je odpravil tudi predstavnik Speedway teama Lendava, Dario Vugrinec, sicer Hrvat s slovensko dirkaško licenco, Dalibor Bot pa se zaradi bolezni dirke žal ni mogel udeležiti.

Vugrinec z dvema točkama

Na zadnjem mestu je tekmovanje v Ljubljani končal voznik Speedway teama Lendava, Dario Vugrinec, ki je zbral vsega dve točki (na prvi dirki v Krškem eno). Ta je po eno točko zbral v sedmi in v šestnajsti vožnji, med tem, ko v preostalih vožnjah slednji ni bil uspešen. Dalibor Bot se na žalost v Ljubljano ni mogel odpraviti zaradi bolezni.

Je pa pri tem potrebno omeniti, da je Vugrinec tokrat prikazal bistveno boljšo vožnjo kot denimo na prvi vožnji v Krškem. Treningov sicer ta ni mogel opravljati, saj se šele v teh dneh končuje popolna prenova varnostne ograje na spidvejišču v Petišovcih. Kot so nam sporočili iz Speedway teama Lendava, klub letos vidnejših rezultatov ne pričakuje, a poudarjajo, da so sicer zelo zadovoljni s tehničnimi zadevami, kot so recimo motorji, ki so v redu saj z njimi nimajo težav.

Sledi dirka v Petišovcih

Po ljubljanski dirki je v koledarju državnega prvenstva ostala le še sklepna preizkušnja sezone, ki bo 13. julija 2019 v Petišovcih pri Lendavi, pred tem pa sledi dirka klubskega prvenstva parov AMTK Ljubljana in Lendava, ki bo na sporedu 10. maja ob 18.00 uri v Petišovcih. Nedvomno bo šlo za zelo zanimiv dogodek in glede na to, da bo v teh dneh končana popolna prenova zaščitne ograje, se bodo na omenjeno dirko ustrezno pripravljali tudi vozniki Speedway teama Lendava. Naslednja in tudi zadnja dirka bo v Petišovcih na sporedu 17.8., ko v goste prihaja Krško.