Spidvej: Reprezentančna ekipa, v kateri je tudi voznik ST Lendava, Sloveniji v polfinalu privozila peto mesto

Slovenska spidvej reprezentanca, v sestavi Matic Ivačič (ST Lendava), Nick Škorja (AMD Krško) in Anže Grmek (AMTK Ljubljana) je včeraj, v Pokalu narodov v spidveju, ki se je odvil v Vojensu na Danskem, Sloveniji v polfinalu privozila peto mesto.
Vojens na Danskem je v teh dneh prizorišče dirk Pokala narodov v spidveju. Slovenska reprezentanca, v sestavi Matic Ivačič (ST Lendava), Nick Škorja (AMD Krško) in Anže Grmek (AMTK Ljubljana) je svojo polfinalno dirko opravila včeraj in Sloveniji privozila peto mesto. Že sicer pa je potrebno poudariti, da se je naša pomlajena trojica pomerila proti reprezentancam Nemčije, Velike Britanije, Francije, Švedske, Italije in Slovaške. Slovenska reprezentanca v enaki sestavi je sicer barve AMZS branila lansko leto v Pokalu narodov v Latviji in dosegla šesto mesto.

Borba slovenskih fantov

Slovenija se je najprej pomerili proti Češki. Ivačič je bil prvi, Škorja četrti. Sledila je dirka proti Norvežanom. Ivačič in Škorja sta dirko odpeljala brez napak, zasedla prvi dve mesti in privozila 7 pik. V deseti vožnji je sledil obračun proti Italiji. Na stezo sta se podala Ivačič in Grmek. Ivačič je bil drugi, Grmek pa tretji. To je seveda pomenilo zmago nad Italijani. Vknjižil jo je voznik Paco Castagna. V štirinajsti vožnji se je Slovenija pomerila proti Švedski. Ivačič in Škorja izjemnima Fredriku Lindgrenu in Oliverju Berntzonu nista bila kos. Ivačič je bil tretji, Škorja četrti.

Slovenija je tako sedaj imela 18 točk, pred našimi fanti pa sta bila še obračuna s Francozi in Britanci. Sedemnajsta vožnja je bila za Ivačiča in Škorjo precej neuspešna. Škorja je padel, Ivačič pa je v cilj pripeljal tretji. V zadnji, devetnajsti vožnji sta se dvojec IvačičGrmek pomerila proti branilcem naslova svetovnega prvaka, Britancema Taiu Woofindenu in Danielu Bewleyu. Za nekaj časa je Ivačič celo prevzel vodstvo, a sta ga Britanca prehitela, tako da je slednji v cilj pripeljal tretji, Grmek pa četrti. Poudariti je potrebno, da je Slovenija v polfinalu tako zbrala 22 točk, od katerih je kar 17 privozil voznik ST Lendava, Matic Ivačič. Polfinale so dobili Čehi, slovenski fantje pa so končali na petem mestu.

“Novega ekipnega svetovnega prvaka v speedwayu bosta odločili dve dirki, ki bosta v Vojensu v soboto, 30. julija, in v nedeljo, 31. julija 2022. V finalu se bodo merile reprezentance Avstralije, Finske, Poljske, Švedske, Češke, Velike Britanije in gostiteljica letošnje izvedbe Pokala narodov, Danska,” so sporočili iz AMZS.

Uspešna trojica

Kapetan ekipe Ivačič je na nedeljski dirki druge poljske lige vknjižil 13 točk za ekipo Polonia iz Pile, Nick Škorja pa uspešno nabira dvomestne izkupičke za mladinsko ekipo U24 poljskega prvaka Sparte iz Vroclava. Tudi Grmek, presenetljivi zmagovalec prve dirke državnega prvenstva Slovenije v Petišovcih, je prejšnji teden pošteno opozoril nase na kampu za mladince poljske Ekstralige, na katerem je na zaključni dirki v Torunu zaostal le za domačima mladincema, so še sporočili iz AMZS.