Speedway: Voznik ST Lendava tretji v Italiji!

Slovenski vozniki speedwaya, med katerimi je bil tudi novopečeni voznik ST Lendava, Matič Ivačič, so se z licencami AMZS dobro odrezali na dirki italijanskega državnega prvenstva, ki je bila odprtega tipa. Ivačič se je med slovenskimi vozniki uvrstil najvišje in sicer na tretje mesto.
Na razpored dirk prvenstva Slovenije v speedwayu še vedno čakamo, a to ne pomeni, da slovenski vozniki počivajo. Minuli konec tedna jih je kar nekaj z licencami AMZS vozilo na dirkah v tujini. Trije Slovenci, med katerimi je bil tudi voznik ST Lendava, Matic Ivačič, so se odpravili v italijanski Terenzan in se pomerili na tretji dirki italijanskega državnega prvenstva. Dirka se je odvijala na speedway ovalu, kjer domuje Moto Club Olimpia. Poleg Ivačiča (ST Lendava), sta v Italiji gostovala še Anže Grmek (AMTK Ljubljana) in Miran Praznik (AMD Krško). Ivačič in Grmek sta skupni vožnji opravila dvakrat.

V drugi vožnji je Grmek presenetil aktualnega slovenskega speedway šampiona Ivačiča in ga ugnal. V finalni vožnji pa Grmek Ivačiču ni bil kos in je za njim zaostal. Ivačič je na koncu stal na stopničkah za zmagovalce, saj je osvojil 3. mesto, Grmek pa se je zadovoljil s četrtim, a se hkrati lahko lahko pohvali, da je bil tokrat najboljši v mladinski konkurenci. Prvo in drugo mesto sta zasedla domačina Nicolas Covatti (prvo) in Paco Castagna (drugo).

In kako kaže s speedwayom pri nas?

Jasno je, da je covid-19 posegel tudi v tovrstno tekmovanje. Prva dirka letos, ki je bila napovedana za 20 maj, to je dirka v Krškem, je bila zaradi epidemiološke situacije odpovedana, v Lendavi pa še vedno čakamo na rezultate razpisa Fundacije za šport, ki bi po naših neuradnih informacijah naj bili znani konec tega meseca. ST Lendava namreč čaka, ali bo omenjena fundacija sofinancirala nakup zračnih blazin, saj trenutne zaradi starosti več ni možno homologirati. Denar bo primaknila tudi Občina Lendava. V primeru, da bo ST Lendava na razpisu uspešen, bomo letos v Petišovcih lahko videli najmanj eno dirko, v kolikor bodo to seveda dopuščale epidemiološke razmere.