Speedway: Na prvi letošnji dirki v Krškem tudi voznika ST Lendava

AMD Krško je minulo soboto, z začetkom ob 15. uri na tamkajšnjem Stadionu Matije Gubca organiziral prvo od treh dirk letošnjega državnega prvenstva v speedwayu. Tekme sta se udeležila tudi voznika ST Lendava, Dalibor Bot in Dario Vugrinec, Hrvat, a lastnik slovenske vozniške licence.
Na bistveno izboljšani stezi kot v preteklih letih se je minulo soboto v Krškem pričela sezona letošnjega spidveja. Motorji so tega dne prvič zabrneli ob 13.00 uri, ko je bil na sporedu trening in naslednjič ob ob 15.00 uri, ko se je po krajši otvoritveni slovesnosti dirka tudi dejansko pričela, slovenskim voznikov, med katerima sta bila tudi voznika ST Lendava, pa so se pridružili še vozniki iz petih evropskih držav.

Gledalci so v sobotnem popoldnevu v Krškem videl nekaj zanimivih voženj, tudi nekaj padcev in presenečenj, a spremembe na vrhu lestvice niso dočakali. Tudi tokrat je slavil Matej Žagar in tako napovedal lov za 18. naslov državnega prvaka. Drugo mesto je v finalu pripeljal Nick Škorja, na tretje pa domačin Matic Ivačič. Med mladinci je 1. mesto zasedel Škorja, drugo Pacalaj in tretje Valkovič.

Od štirih novih lendavskih voznikov sta se v Krško podala Dalibor Bot in Dario Vugrinec. Skupaj sta odvozila prvo vožnjo v družbi Žagarja in Štojsa, sicer pa slednja vidnejših rezultatov na dirki nista dosegla, kar je bilo pričakovano, saj sta oba na dvokolesnika sedla po nekaj letih premora. Vsak izmed njiju je na dirki dosegel zgolj točko. Dario Vugrinec je Krško zapustil kot petnajsti, Dalibor Bot pa kot šestnajsti.

“Slab rezultat me ni presenetil. Že dobra tri leta nisem sedel na motorju, kar pomeni, da po tako dolgem času ni pravih občutkov. Na motor se bo potrebno znova navaditi, pridobiti kakšne sponzorje saj jih trenutno nimam in nadaljevati s treningi. Tokrat kaj dosti časa za priprave nismo imeli, tekme so se pričele hitro, pa še konkurenca je bila huda in je napredovala. V prvi vrsti mi je bilo najpomembneje da dirko sploh zaključim. Glavo gor in gremo naprej. Ocenjujem, da bom v drugi polovici sezone lahko pokazal že kaj več,” je za naš spletni portal povedal Dalibor Bot.

Dario Vugrinec pa je sobotno dirko za Lendavainfo.com komentiral tako: “Seveda je za vse dirke najpomembnejši trening. Potrebno bo osvojiti še veliko tehnike, v tem trenutku bi lahko rekel, da se še iščemo. Testiramo motorje, testiramo prenose, skratka, dobri rezultati ne pridejo hitro. To je bila moja prva tekma po osmih letih, torej lahko sklepate, da je za mano dolg premor. Potrebno se bo uigrati, zaenkrat pa kakšnih posebno dobrih rezultatov tudi sam ne pričakujem.”