Sosed ne želi podpisati: Center za starejše v Odrancih bo, gradnja stanovanjske enote pa bo verjetno padla v vodo

Zadnji majski dan se je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj seznanil z lokacijo, kjer bo zgrajen dnevni center za starejše v Odrancih. Ta bo stal za občinsko zgradbo. Ob tem sta tamkajšnja občina in Dom starejših Lendava napovedala tudi gradnjo prizidka za stanovanjsko enoto, ki bi ga v celoti financirala država. A ker podpisa soseda ne dobijo, bo gradnja najbrž padla v vodo.
31. maja je na obisku v Pomurju mudil Janez Cigler Kralj (NSi), minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ta je obiskal več lokacij, svoj obisk pa je začel v Odrancih, kjer bo zgrajen dnevni center, ki ga bo upravljal Dom starejših Lendava. Vrednost investicije je okrog 500.000 evrov. Dom starejših Lendava je sicer tudi investitor, Občina Odranci pa je za objekt prispevala zemljišče. Kmalu za tem sta se tamkajšnja Občina in Dom starejših Lendava odločila, da bi ob omenjenem centru na podlagi razpisa zgradila še prizidek, ki bi služil kot stanovanjska enota, katero bi v celoti financirala država, a se kot kaže, to morda ne bo zgodilo.

Sosed, katerega zemljišče meji na zemljišče na katerem bo zgrajen Center za starejše, je podpis za slednjega prispeval, a ga za stanovanjsko enoto ne želi. Direktor Doma starejših Lendava, Franc Špilak nam ni vedel povedati zakaj takšna odločitev in s tem morebitni propad ideje o prizidku, a je tudi sam presenečen in hkrati razočaran. Za gradnjo prizidka so pristojni sicer že začeli pripravljati dokumentacijo, a povsem realna možnost je, da investicija vredna milijon evrov ne bo izvedena. Časa za prijavo na razpis imajo do zadnjega avgustovskega dne, a kakšnih večjih premikov v smeri uspešnega dogovora Špilak ne pričakuje -na koncu koncev pa je časa za morebiten uspešen dogovor še dvajset dni.

Občina Odranci in Dom starejših Lendava sta aktivnosti tako ustavila, saj brez papirjev in gradbenega dovoljenja prijava na razpis ni možna.