Sončno šele od jutri naprej

Čeprav smo že globoko v poletju, pa temperature in drugi vremenski pojavi niso nič kaj poletni. Pred nami je še nekaj neviht in oblakov, sončno vreme pa nas čaka šele od jutri naprej. Vročinskega vala še ni na vidiku.

Že nekaj dni zaporedoma smo deležni obiska oblakov, pravega sončnega vremena pa še ni. Tega tudi ne bo, še vsaj do jutri, saj je pred nami oblačen in tudi deževen torek. “Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte, ki se bodo lahko ponekod zavlekle v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj C,” so zapisali na Agenciji RS za okolje.

Jutri bo sprva pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Popoldne se bo v osrednjih in vzhodnih krajih delno zjasnilo, zapihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo večinoma sončno in toplo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Le v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo več oblačnosti, tam bodo krajevne plohe.

Od petka naprej kaže na dokaj toplo vreme s temperaturami okoli ali tudi nad 25 stopinj, a vročinski val bo verjetno ostal jugovzhodno od nas. Povsem brez krajevnih ploh in neviht pa najbrž ne bo šlo. Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam razmeroma vlažen zrak.