Sodišinci: Nogometni gol pod seboj pokopal otroka

V Sodišincih, občina Tišina, se je zgodila tragedija. Med igro na nogometnem igrišču je na 12-letnega dečka padel kovinski nogometni gol. Deček je pri tem utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Preiskava še poteka.
Včeraj popoldan, ob 16.47 uri je bil Operativno-komunikacijski center PU Murska Sobota obveščen, da je v naselju Sodišinci v občini Tišina kovinski nogometni gol padel na otroka in ga poškodoval. Policisti so na kraju ugotovili, da so se trije otroci z žogo igrali na zelenici za hišo. Med igro se je otrok z rokama prijel za prečnik gola, kateri se je prevrnil in padel na otroka. 12-letnik je utrpel teko hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl. Ogleda kraja sta se udeležila preiskovalna sodnica in državni tožilec.

Preiskava dogodka še poteka, zato policija več informacij ne daje.

12-letnik je hodil v sedmi razred osnovne šole. Kljub temu, da so mu na pomoč nemudoma priskočili tako starši kot reševalci, mu žal niso mogli pomagati. “To so hude travme, ki bodo vsem ostale v spominu,” je dejal en izmed učiteljev. Danes se bo vodstvo šole poklonilo fantu v spomin, potem pa se bodo udeležili tudi vseh žalnih slovesnosti.