Sodelovanje med Budimpešto in Lendavo se poglablja

Lendavski župan Janez Magyar se je minuli četrtek udeležil ponovoletnega sprejema pri nadžupanu madžarske prestolnice, Istvánu Tarlósu. Srečanje je bilo predvsem spoznavne narave, na katerem ni manjkalo pogovorov o sodelovanju med obema mestoma.
Večletno dobro sodelovanje z Budimpešto bo, kot kaže, nadaljeval tudi novoizvoljeni župan občine Lendava, Janez Magyar. Ta se je v madžarsko prestolnico podal na povabilo tamkajšnjega nadžupana, Istvána Tarlósa. Slednji je sicer v svojo sredino povabil še župani obmejnih mest drugih sosednjih držav.

Zbora se je udeležil tudi Veleposlanik na Madžarskem, dr. Robert Kokalj, ki se je z Tarlósem in Magyarjem pogovarjal o perspektivah sodelovanja obeh glavnih mest, Ljubljane in Budimpešte ter Lendave in Budimpešte. Na osrednjem sprejemu je nadžupan Tarlós med drugim predlagal, da sodelovanje in povezovanje Budimpešte in Lendave dvignejo na nivo pobratenih mest, Kokalj pa je napovedal srečanje predsednikov parlamentov obeh držav v Lendavi konec februarja.

Župana občine Lendava je sicer pred slovesnim sprejemom gostil namestnik nadžupana, dr. Gábor Bagdy, ki pokriva področje financ. Pogovarjala sta se o načrtovanih projektih Občine Lendava in možnostih sodelovanja Budimpešte pri teh projektih. Župan Občine Lendava se je zahvalil za zaupanje in pobudo.