Smrt 46-letnika po padcu s kolesom v Dolnji Bistrici: Najverjetneje je šlo za zdravstvene težave

Minulo sredo smo poročali o padcu 46-letnega kolesarja v naselju Dolnja Bistrica, ko ta po padcu ni kazal znakov življenja, rešilo pa ga ni niti posredovanje nujne medicinske pomoči iz Lendave. Čeprav rezultati sanitarne obdukcije niso znani, pa so, kot kaže, vzrok dogodka zdravstvene težave.
Policisti so bili minulo sredo, malo po 16. uri obveščeni, da je v naselju Dolnja Bistrica v občini Črenšovci, padel kolesar in na kraju umrl. “Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 46-letni moški vozil kolo po lokalni cesti v naselju Dolnja Bistrica. Ko je z lokalne ceste zavil na dvorišče stanovanjske hiše hitrosti vožnje ni prilagodil tako, da bi obvladoval kolo in je padel s kolesa, kjer je mrtev obležal. Zdravstveni delavci so kolesarja neuspešno oživljali. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, ki je dodala, na pokojni kolesar ni uporabljal zaščitne kolesarske čelade.

Ob tem smo na kraju dogodka neuradno izvedeli, da policisti PPP Murska Sobota zadevo trenutno obravnavajo kot nesrečo s smrtnim izidom, pozneje pa bodo tožilstvu poročali o dogodku, saj naj bi nesrečni moški umrl zaradi kapi. Nesrečnik se je okoli 16. ure s kolesom peljal od svoje hiše v smeri lokalne trgovine, ne daleč stran. Kakšnih 30 metrov pred trgovino, naj bi po trditvah očividcev padel s kolesa. Takoj zatem naj bi se pobral in se odpeljal naprej proti trgovini, kjer je na dvorišču še enkrat padel s kolesa in tam obležal. Tam mu je bila nudena zdravniška pomoč, a so ga zdravstveni delavci na čelu z dežurno zdravnico ZD Lendava, Julijano Kepe Hebar, dr. med., neuspešno oživljali. Zdravnica naj bi podala mnenje, da naj bi kolesar umrl zaradi kapi, kljub temu je odredila sanitarno obdukcijo, ki po potrdila dejanski vzrok smrti.

Če bo obdukcija potrdila, da je vseeno šlo za prometno nesrečo, je nesrečnik druga smrtna žrtev pomurskih prometnic od začetka letošnjega leta, v enakem lanskem obdobju pa je v prometnih nesrečah umrla ena oseba.