SMC: Kandidat volilnega okraja Lendava je Darko Horvat iz Kobilja

Svoje pomurske kandidate za poslance je v Murski republiki v Zvezdi v Murski Soboti predstavila tudi Stranka modernega centra (SMC). Program, s katerim se stranka pod vodstvom dr. Mira Cerarja podaja na volitve, je usmerjen predvsem v kakovostno življenje za vse, kjer je temeljni cilj delovanja politike SMC vztrajno povečevanje kakovosti življenja na osnovah največjega možnega zadovoljstva za vse. Spodaj smo objavili še druge, do sedaj znane kandidate strank.
V Volilnem okraju Lendava se bo za stolček v parlamentu boril Darko Horvat

Darko Horvat je rojen leta 1980 in stanuje na Kobilju. Po osnovni šoli v Murski Soboti in Srednji zdravstveni šoli v Murski Soboti je diplomiral iz zdravstvene nege na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru. Na isti fakulteti je leta 2016 končal podiplomski študij smer Management v zdravstvu in socialnem varstvu. Trenutno opravlja doktorski študij Zdravstvene nege na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin.

Delovne izkušnje je Horvat pridobival v UKC Ljubljana, v zasebni internistični ambulanti Eupnea d.o.o., od leta 2016 pa je zaposlen v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

V prstem času je član nogometnega društva UFC Jennersdorf v Avstriji. Kot prostovoljec sodeluje v študiji SOBOTA – HF (raziskava o pogostosti srčnega popuščanja), ki poteka pod okriljem Splošne bolnišnice Murska Sobota v sodelovanju z Zdravstvenim domom Murska Sobota in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.

“Ker bi tudi sam želel sooblikovati javno politiko in prispevati k večji družbeni odgovornosti, solidarnosti, pravičnosti, spoštovanju ter razvoju človekovih pravic in svoboščin sem se odločil, da kandidiram za poslanca Državnega zbora. Prvenstveno se bom zavzemal za ureditev dolgotrajne oskrbe, saj bo ta v prihodnosti, glede na staranje populacije, predstavljala velik izziv. Prav tako se bom zavzemal za ustrezno kmetijsko politiko, ki bo ljudem omogočala dobro in cenovno dostopno hrano še vedno pa omogočala dostojni zaslužek za kmetovalcev. Glede mladih se bom zavzemal za dostopnost do stanovanj in več zaposlovanja za nedoločen čas,” je povedal Darko Horvat.

Pomurski kandidati SMC:

  Kandidat/ka Volilni okraj
1 Darko Horvat Lendava
2 Aleksander Kavčič Ljutomer
3 Vera Granfol Gornja Radgona
4 Milan Osterc Murska Sobota I
5 Dušan Radič Murska Sobota II

Stranka SMC bo na volitvah sicer nastopila z 87 kandidati v 88 VO, torej bo zgolj eden izmed kandidatov kandidiral v dveh okrajih hkrati. Med kandidati je večina aktualnih poslancev, ki so se ponovno odločili za kandidaturo, medtem ko ostali kandidati prihajajo iz vrst članstva stranke, saj se je v mandatu, ki je za nami, stranka z več kot 280 občinskimi svetniki utrdila tudi na lokalni ravni in na ta način pridobila razpoznavne posameznike v lokalnih okoljih.

Pet strateško programskih usmeritev za doseganje tega osnovnega cilja odgovarja na vprašanje KAKO MISLITI SLOVENIJO? Odgovor je: Zeleno, Pravično, Digitalno, Zdravo in Varno.

Vsi kandidati v volilnem okraju Lendava

SMC Darko Horvat
SDS Janez Magyar
DeSUS Robert Berki
NSi Jožef Horvat
SD Ivan Koncut
Levica Milan Utroša
Stranka Alenke Bratušek Ljubiša Kosta Dinović
Andrej Čuš in Zeleni Slovenije  
Dobra država Robert Gostinčar
Združena levica – Demokratična stranka dela Mirko Hrenk
SLS Rok Zver
SNS Sandra Nemec
PS **
Piratska stranka Marjana Škalič
Solidarnost, za pravično družbo!  
LDS  
Lista Marjana Šarca Mihela Baumgartner
Lista novinarja Bojana Požarja *
Skupaj  
Socialistična partija Slovenije  
Združena desnica ***
Gibanje Zedinjena Slovenija Marija Volgyi

* V Listi novinarja Bojana Požarja bodo svoje kandidate predstavili 8. maja.
**V Pozitivni Sloveniji kandidatne liste zaenkrat ne morejo komentirati.
*** Združena Desnica bo svojo kandidatno listo vložila popoldne na upravni enoti Ptuj, ko bodo tudi uradno znani vsi kandidati.