Slovenska sodnica zaprla Avstrijca, ki ga s tiralico iščejo Madžari

Kar živahno je bilo minulo sredo v bližini murskosoboškega okrožnega sodišča in tamkajšnjega pripora, predvsem ker domačini in mimoidoči niso imeli podatkov, zakaj so okrepljene policijske sile zavarovale tamkajšnje sodišče.
Ljudje so se spraševali kaj se pravzaprav dogaja, na koncu pa smo izvedeli, da so na sodišču imeli v obravnavi Avstrijca, ki so ga po mednarodni tiralici oziroma zapornem nalogu, iskali Madžari. Severnega soseda, ki je bil prijet v torek na enem od mejnih prehodov med Slovenijo in Hrvaško, na območju Policijske uprave Murska Sobota, in ki je bil osumljen več kaznivih dejanj, so v sredo privedli na okrožno sodišče v Murski Soboti. Tam je dežurna preiskovalna sodnica Tina Cipot odločala o njegovi izročitvi državi, kjer naj bi bil zakrivil kazniva dejanja.

Ko so policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota privedli Avstrijca na sodišče, ničesar niso prepuščali naključju, zato so sodišče zavarovali z več patruljami. Ko je sodišče opravilo svoje delo, so sporočili, da je dejansko šlo za prijetje državljana Avstrije na podlagi razpisanega evropskega naloga za prijetje in predajo, ki ga je zahtevala Madžarska. Ob tem so s soboškega sodišča sporočili, da je bil zaradi izvedbe postopka izročitve, in sicer zaradi nastopa kazni zapora, zoper Avstrijca odrejen pripor. Kdaj bo prišlo do izročitve pa zaenkrat ni znano.