Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota ob občinskem prazniku

V soboto, 16. julija, na dan praznika Mestne občine Murska Sobota je v Gledališču Park potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota.

V soboto, 16. julija, na dan praznika Mestne občine Murska Sobota je v Gledališču Park potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Sejo je odprl župan dr. Aleksander Jevšek, ki je spomnil, da je 16. julij praznik naše občine, ker je bil takrat dokumentiran prvi zgodovinski zapis imena Murska Sobota iz leta 1348.

Slavnostni govornik je bil Iztok Zrinski,  ki kot predsednik mestnih četrti aktivno sodeluje v dogajanju v naši občini, kot arhitekt pa s svojimi pobudami prispeva k podobi našega mesta. Na slavnostni seji ob 21. prazniku Mestne občine Murska Sobota je župan Jevšek podelil plaketo in zahvalne listine Mestne občine Murska Sobota.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je za uspešno vodenje družinskega podjetja in promocijo Mestne občine Murska Sobota prejel Janez Kodila. Denarno nagrado, ki jo je prejel ob tej priložnosti je Kodila namenil za delovanje Kriznega centra za mlade Murska Sobota.

Zahvalne listino je prejel Peter Podlunšek, vrhunski akrobatski pilot, ki se zaradi priprav na nedeljsko tekmovanje v Budimpešti dogodka ni mogel udeležiti.

Zahvalno listino sta prejela glasbenik Mišo Kontrec za promocijo Mestne občine Murska Sobota in romske krajevne skupnosti Pušča in Zavod PEC Pomurski ekološki center ob dvajseti obletnici delovanja in ozaveščanja občank in občanov o okoljski problematiki.