Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota ob občinskem prazniku

V grajski dvorani je včeraj potekala slavnostna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota ob prazniku občine.
Ob tej priložnosti je zbrane častne občane, župane pomurskih občin, svetnice in svetnike, občinske nagrajence, predstavnike družb, zavodov in društev ter občanke in občane nagovoril tamkajšnji župan, dr. Aleksander Jevšek in vsem čestital ob prazniku. Župan je izrazil zadovoljstvo, da letošnji občinski nagrajenci prihajajo iz vrst gospodarstva in zato izbor današnjega slavnostnega govorca ni bil naključen.

Slavnostni govor je namreč pripadal Robertu Grahu, direktorju Pomurske gospodarske zbornice, ki je zbrane nagovoril v optimističnem duhu. Poudaril je, da “naše gospodarstvo po večletnih posledicah svetovne in gospodarske krize preveva nov optimizem. V zadnjih letih je postalo stabilno in posledično tudi uspešno. Seveda je obdobje krize v naši občini na kolena spravilo marsikatero uspešno podjetje, vendar zdi se, in prav je tako, da zdaj »VSE RASTE«, in to nam daje potreben optimizem za naprej.”

Na slavnostni seji sta bili podeljeni dve zahvalni listini in plaketa Mestne občine Murska Sobota

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je prejela družina Rajh Pintarič, ki z odličnim vodenjem družinskega podjetja Gostilno Rajh spreminja v pomembno kulinarično ustanovo in enega vidnejših magnetov turističnega obiska v regiji. Kot nesporno najboljša gostilna v tem delu Slovenije je na seznamu za Michelinovo zvezdico, kar bo še povečalo njen obisk in s tem prepoznavnost Pomurja po eni ključnih prvin, ki jih želimo predstaviti svetu: po vrhunski kulinarični ponudbi v regiji prvovrstnih kulinaričnih doživetij.

Zahvalno listino je prejel Štefan Pavlinjek, generalni direktor družbe Roto, za njegov doprinos k razvoju podjetništva in obrtništva v občini in regiji. Skupina ROTO predstavlja 10 družb s proizvodnjo v štirih evropskih državah in je že preko 35 let prisotna na domačem in tujem tržišču kot uspešen proizvajalec izdelkov iz plastičnih mas in zanesljiv poslovni partner. Pavlinjek je prejel številna priznanja, ki so odraz inovativnega dela njega in njegova tima.

Prav tako je zahvalno listno prejel Hotel Diana ob 50. obletnici delovanja, k jo je prevzela direktorica Olga Belec. Sodelavci Hotela Diana prispevajo k razvoju turizma v naši občini z izvajanjem hotelske, gostinske ter obsežne prireditvene dejavnosti. Hotel je med drugim tudi nosilec tradicionalnih prireditev, kot sta Bogračiada in Festival Bujte repe, ki bogatita dogajanje v našem mestu.

V kulturnem programu je nastopila Marko banda, ki je zbranim pričarala pravo prekmursko vzdušje z ljudsko glasbo iz Prekmurja.