Slaščičar iz Beltincev razveselil varovance Varstveno delovnega centra iz Lendave

Varstveno delovni center (VDC) Lendava, ki je enota matičnega centra iz Murske Sobote, je svojim varovancem v sodelovanju z Gabrielo Pongrac, soprogo Boža Pongraca, predsednika društva za pomoč v stiski “Zarja” Lendava, pripravil sladko presenečenje, ki so se ga varovanci izjemno razveselili.
Varstveno delovni center je javni socialno varstveni zavod kjer odraslim osebam z motnjo v duševnem razvoju zagotavljajo organizirano dnevno varstvo, vodenje in zaposlitev pod posebnimi pogoji ter institucionalno varstvo. Pokrivajo Pomurje s štirimi enotami dnevnega varstva, ki so v Murski Soboti, kjer je tudi sedež zavoda, v Ljutomeru, v Gornji Radgoni ter v Lendavi. Institucionalno varstvo nudijo v treh bivalnih enotah in sicer v Gornji Radgoni, v Lendavi in v Ljutomeru.

“Kako malo je potrebno, da na lica drugih privabimo nasmeh in z njimi delimo srečo. To je minuli petek z obiskom lendavske enote VDC-ja pokazal slaščičar Aslan Zećiri – Sali iz Beltincev. Z gospodom Salijem se poznamo že dlje časa. Večkrat je omenil, da je že nekajkrat razveselil ljudi po domovih starejših in podobno in tako smo prišli na idejo, da bi na enak način, s sladoledom, razveselili varovance VDC-ja, enote Lendava. Za termin obiska se je z vodstvom lendavskega VDC-ja ter s Salijem dogovorila žena Gabriela in tako je bilo potrebno le počakati dan, petek, ter izvesti presenečenje,” je dejal Božo Pongrac.

Omenjeni sladoledar iz Beltincev seveda ni potreboval časa za razmislek, hitro je pripravil sladke dobrote in pripotoval v Lendavo. Iz priloženih fotografij lahko sami ugotovite kako malo je potrebo za nasmeh in srečo. “Poudariti moram, da sva s soprogo kot soorganizatorja bila pripravljena finančno prispevati nek znesek, pa se mu je Sali odpovedal, češ, da ni potrebno. Druženje je potekalo dobri dve uri, vodja enote Lilijana Novak pa je uporabnikom že zjutraj omenila, da tega dne sledi presenečenje. V začetku so bili zelo bojazljivi, za tem pa je vse steklo kot po maslu,” je dejal Pongrac.

Prihodnje leto bi želeli, kot je dejal Pongrac, razveseliti otroke na Dvojezični osnovni šoli II Lendava.