Skupno so naredili 2.260 kilometrov dolgo verigo čistih rok

Včeraj smo zaznamovali mednarodni dan higiene rok. Zdravstveni delavci so v ta namen pripravili akcijo, s katero so želeli podpreti strokovnjake, bolnike in varovance, ki se v teh dneh borijo s koronavirusom. Ker sami posledično ne morejo skrbeti za zdravje z gibanjem na svežem zraku, so zdravstveni delavci njim v podporo tekli, kolesarili in hodili.
V Splošni bolnišnici Murska Sobota so se odločili, da pripravijo akcijo imenovano “Veriga čistih rok,” ki daje poudarek tako higieni rok kot gibanju. Omenjeni mednarodni dan so letos zaradi trenutno aktualne epidemije opravili nekoliko drugače, in sicer na način, da da se sklene veriga čistih rok s pomočjo gibanja, ki so se je udeležili zdravstveni delavci Splošne bolnišnice Murska Sobota. S tem so želeli podpreti strokovnjake, bolnike in varovance, ki se v teh dneh borijo z aktualnim virusom.

Včeraj so tako pred Splošno bolnišnico Murska Sobota sešteli podatke o aktivnostih gibanja. Skupno so naredili 2.260,5 kilometrov dolgo verigo čistih rok. Akcija se bo,kot so dejali, nadaljevala do naslednjega leta, s tem pa tudi osveščanje o pomenu čistih rok. V zdravstvenih ustanovah je umivanje rok trenutno izjemnega pomena. In kako je akcija potekala? Ker bolniki, varovanci in strokovnjaki, ki se borijo z novim koronavirusom sami ne morejo poskrbeti za zdravje z gibanjem na svežem zraku in soncu, so njim v podporo tekli, kolesarili, hodili in s kilometri simbolično sklenili verigo čistih rok zdravstveni delavci regijske bolnišnice.