FOTO: Škratka Jan in Katka & Co nasmejali otroke

Božičkova škrata Jan in Katka sta te dni na obisku pri lendavskih malčkih. Potrudila se bosta, da bo pravljični december najmlajšim še čarobnejši, zabavnejši, njune sodelavke iz ‘mšje šolle’ pa želijo otrokom prenesti tudi nekaj sporočil o medsebojnih odnosih, redu, disciplini in  ljubezni.
Seveda, uganili ste – za gledališko predstavo gre! Še eno iz “domačih logov”! Veseli december je namreč spodbudil vzgojiteljice Vrtca Lendava, da so postavile na oder otroško pravljično veseloigro Živžav v mšji šolli avtorice Olge Paušič. Vsako leto se potrudijo, da bi najmlajšim polepšale ta prekrasni božično novoletni čas in priznanje malčkov nikoli ne izostane. V skupini sodelujejo samo “dekleta,” saj so vzgojitelji bolj zelo redka izjema kot pravilo. Za vzgojiteljice pa itak velja, da morajo biti vsak dan igralke, vsak dan so pod drobnogledom radovednih in radoživih malčkov ter njihovih staršev – tako so vajene prevzemati različne vloge, javno nastopati, biti vedre, živahne, polne energije in voljne delati vse sorte!

Pred prazniki vselej premišljajo, kako popestriti najmlajšim dneve v vrtcu, kako narediti pravljični december še bolj živahen in pester – in tako so se domislile, da bi otročkom podarile krasno darilo: igrivo, nagajivo, zabavno pravljično igro, popestreno s pesmijo, recitacijo in rapom, prijetno glasbo in svetlobnimi efekti. Ne stane, ni težko, samo nekaj prostega časa in dobre volje je treba vložiti. K sodelovanju so povabile Olgo Paušič, ki je spisala besedilo in predstavo tudi režirala.

Premiera 30-minutne pravljične igrice ŽIVŽAV V MŠJI ŠOLLI je bila v sredo, 13. decembra, v vrtcu v Tomšičevi ulici. Odlično je uspela, kar je dobra popotnica za vse naslednje nastope v še drugih enotah Vrtca Lendava in seveda za učence prve triade OŠ. Glavna junaka škratka Jan in Katka sta spravila občinstvo v smeh, miške iz “mišje šolle” pa so najmlajše nevsiljivo poučile, kako je z medsebojnimi odnosi, redom in disciplino.

V skupini sodelujejo:

Jožica ALT
Ida GAL
Sabina HORVAT
Katja KOTNJEK
Romana LEBAR
Vanja NOVAK
Timea TOTH

Članice gledališke skupine že tuhtajo, kaj bodo najmlajšim pripravile ob slovenskem kulturnem prazniku meseca februarja. Z željo, da njihov entuziazem ne bi prekmalu ostal brez kril domišljije, jim želimo v novem letu veliko motivacije, delovne vneme in seveda uspehov na gledaliških odrih!