Sivo vreme le še danes. Pred nami sončni dnevi!

Sivo vreme, ki naše kraje obdaja že lep čas, se poslavlja. Ljubitelji sonca zdržite še današnji ponedeljek, saj bo v prihodnjih dneh posijalo sonce. Čakajo nas temperature do 10 stopinj Celzija.

“Do ponedeljka bo vztrajalo sivo vreme, od torka naprej pa bo precej sonca in ob popoldnevih okoli 10 stopinj,” se je kratko in jedrnato na Twitterju oglasil ARSO in s tem v dobro voljo spravil slehernega ljubitelja sončnih žarkov. Že sicer pa se je v preteklih dneh tudi ohladilo, temperature okrog 10 stopinj pa bodo zagotovo prijale vsakomur. S sončnimi žarki pa se seveda ne ogreje le ozračje, temveč tudi naše počutje, saj pomanjkanje sončnih žarkov negativno vpliva na naše telo, predvsem pri tvorbi vitamina D, kar najbolj občutijo sterejši in občutljivejši ljudje.

Danes ponoči je nad večjim delom države bilo oblačno. Zjutraj je v kotlinah bilo moč pričakovati meglo, jutranje temperature pa so bile okrog -1 stopinjo Celzija. Današnji popoldan se bo ogrel na pet stopinj nad ničlo, že jutri pa bomo namerili dve stopinji več, a bo jutro nekoliko hladnejše od današnjega. V sredo in četrtek bo jasno, jutra bodo hladna, čez dan pa bo razmeroma toplo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah še naprej moč pričakovati meglo.

Nad jugozahodno Evropo je ciklonsko območje, nad preostalo Evropo pa prevladuje obširno območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnikom v višinah k nam priteka nekoliko toplejši zrak, pri tleh pa se ob šibkem vzhodniku še zadržuje razmeroma hladen zrak. Pazljivo na cestah! Prometno-informacijski center namreč še vedno opozarja, da zaradi nizkih temperatur, predvsem v nočnem času, na posameznih odsekih cest obstaja nevarnost poledice.