Sindikat delavcev migrantov Slovenije odprl svetovalno pisarno tudi v Murski Soboti

Sindikat delavcev migrantov Slovenije (SDMS) je v slabem letu delovanja, v teh mrzlih zimskih dneh, odprl vrata, že tretje svetovalno-informativne pisarne. Do sedaj sta delovali dve pisarni, matična v Mariboru, kjer je tudi sedež sindikata, ter pisarna na Koroški cesti 2 v Radljah ob Dravi, sedaj pa tudi na Lendavski ulici 11 v Murski Soboti.

“Ljudje, torej naši člani, s strani Finančnega urada RS prejemajo zelo različne informacije, nekateri si jih tudi težko interpretirajo ali jih ne razumejo. In ker je v tem delu Slovenije zelo veliko državljanov, ki so zaposleni v sosednji Avstriji, smo v ta namen odprli tudi to, že tretjo svetovalno pisarno, kjer ljudem svetujemo in pomagamo. Opravili smo tudi prve uradne ure, kjer je bil obisk nad pričakovanjem.

Članstvo v sindikatu skokovito narašča, potrebe po informiranju, svetovanju in pomoči zaposlenim v tujini, so vedno večje. Tudi v odboru za elektronsko komuniciranje so bili primorani okrepiti svoje vrste, saj je vprašanj in predlogov, ki prihajajo preko elektronske pošte izjemno veliko,” je ob otvoritvi pisarne v Murski Soboti dejal Mario Fekonja, generalni tajnik SDMS.

V sindikatu poudarjajo, da se na njih s vprašanji, predlogi in želji po nasvetih, obrača tudi vse več ljudi, ki so zaposleni v Sloveniji. “Nestrinjanje s pogoltno slovensko davčno politiko se iz dneva v dan povečuje. Na to, da bi ob ugodnejših davčnih lestvicah, tudi zaposleni v Sloveniji imeli primerljive dohodke z dohodki iz tujine, v sindikatu opozarjajo že kar nekaj časa,” je dodal Fekonja.

Fotografija je simbolična