Sestala sta se sedanji župan Anton Balažek in novoizvoljeni, Janez Magyar

V Lendavski mestni hiši sta se včeraj sestala sedanji župan mag. Anton Balažek in novoizvoljeni, Janez Magyar. Župan Balažek je Magyarju predal določene pomembne in aktualne informacije, srečanju pa je prisostvoval direktor občinske uprave v odhodu, Matej Furlan in predsednik nadzornega odbora, Aleksander Varga.
Župan občine Lendava, mag. Anton Balažek, direktor občinske uprave v odhodu Matej Furlan in predsednik nadzornega odbora, Aleksander Varga, so se včeraj sestali z novoizvoljenim županom, Janezom Magyarjem. Novopečeni župan se je z veseljem odzval povabilu trenutno še aktualnega župana, pred katerim je sledil ogled županove pisarne ter občinske uprave. Pred pogovorom v mali sejni sobi je aktualni župan bodočemu predstavil še vodje oddelkov: Tiborja Hebarja, Renato Torhač, Danijelo Levačič, Aleksandro Kozak in Jasno Bračič Szabó.

Pogovor je tekel predvsem o opravljanju tekočih poslov, do uradne potrditve mandata novemu županu, kar bi se naj po prvih podatkih zgodilo 14. decembra. Župan Balažek je Magyarju tudi osebno čestital in mu zaželel uspešno delo, med drugim pa mu je predal poročila o tekočem poslovanju Občine v letu 2018, o predlogih projektov do leta 2022 in tveganjih. Trenutno aktualni župan je med drugim prisotne še seznanil, da je naročil uradno revizijo poslovanja Občine za leto 2018 ter jih pozval k sodelovanju z revizorjem. Za takšen korak se je določil, da se predaja poslov opravi čim transparentneje.

“Pogovr z gospodom Balažkom je bil informativne narave tekel pa je tudi o prihajajoči konstitutivni seji, ki je zelo pomembna. Župan mi je predstavil nekaj še odprtih zadev oziroma projektov in vodje oddelkov, preostali del srečanja pa je bil spoznavne narave,” je za naš spletni portal dejal Janez Magyar.