Se zgodba zaključuje? Ker kmetijsko ministrstvo ni dalo potrebnega soglasja, rastlinjakov v Lendavi najbrž ne bo

Kot kaže se zgodba lendavskih rastlinjakov zaključuje, še preden se je dejansko pričela. Ker kmetijsko ministrstvo lendavski Občini ni dalo soglasja za dokončanje postopka podrobnega prostorskega načrta za rastlinjake, se investitor seli v Mursko Soboto.
Avstrijsko vrtnarsko podjetje Herneth Gartenbau KG je s partnerskim podjetjem Ikea Europa februarja 2017 na lendavsko Občino poslalo dopis, v katerem so se zanimali za nakup zemljišč za potrebe izgradnje rastlinjakov. Zadeva je zelo hitro požela veliko zanimanje javnosti, a Občina kasneje potrebnega soglasja za dokončanje postopka podrobnega prostorskega načrta za rastlinjake od kmetijskega ministrstva ni prejela. Neuradno naj bi sicer obstajalo še nekaj možnosti kako priti do zemljišč, a je kmalu vse skupaj zaradi nedobljenega soglasja zašlo v slepo ulico.

Za namene rastlinjakov v Lendavi je med drugim bilo registrirano tudi podjetje Green center Lendava, ki pa je v minulih dneh bilo preseljeno v Mursko Soboto, na naslov Cvetkova ulica 12. Pri tem seveda velja omeniti, da je podjetje spremenilo tudi ime in se sedaj imenuje GC Green Center. Da je projekt v slepi ulici pristal zaradi nesoglasja s strani pristojnega ministrstva je še toliko bolj žalostno, saj je pobudo za naložbo v rastlinjake prevzel maja lani ustanovljeni konzorcij tujih vlagateljev Grower Consortium in da so projekt podpirali tudi nizozemski diplomati v Sloveniji. Zakaj prav nizozemski? Ker je v konzorciju sodelovalo tudi nizozemsko podjetje Royal Lemkes.