Še dva tedna do začetka Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige!

Pomurska košarkarska liga bo potekala tudi v sezoni 2018/2019. Po odstopu Andreja Copota z mesta komisarja je organizacijo lige prevzelo društvo KŠ Ljutomer, novi komisar lige pa je postal Jaka Godec.
V ligi bo nastopalo 6 ekip: Poslavljajo se lanski prvaki KD NONA Sobota, a je v prestolnici Prekmurja nastala nova ekipa – ŠD Murska Sobota. Ostale ekipe ostajajo iste, kot v lanski sezoni. Glavni favorit za končno zmago bi vsaj na papirju naj bila ekipa KK Beltinci, toda že v prejšnjih sezonah smo videli, da je v PKL vse mogoče. V ligi ostajata tudi dve ekipi iz Ljutomera: pomlajeni KK Ljutomer in sedaj že izkušeni KD Ljutomer, ki so lani osvojili tretje mesto. Ekipa ŠD Tropicano Bistrica po lanskem spodrsljaju v zaključku rednega dela, kjer so za las zgrešili polfinale, letos prav tako lahko cilja na medaljo. Še vedno pa je za vsakogar nevarna izkušena ekipa KK Lindau Lendava. Ekipe bodo v boju za naslov prvaka Pomurja torej zelo konkurenčne druga drugi.

Prvi krog bo na sporedu v drugem vikendu novembra. Ligo bodo v soboto, 10.11.2018 odprli novinci ŠD Murska Sobota, ki se bodo na domačem parketu pomerili z ekipo KK Beltinci. Nasledji dan pa bosta v Ljutomeru kar dve tekmi: KK Ljutomer bo ob 15.00 gostil ekipo iz Gornje Bistrice, KD Ljutomer pa ob 17.00 Lendavčane.