Se bo razpršeni hotel Vinarium razširil še na meščanska stanovanja?

Razpršeni hotel Vinarium je še ena zgodba o uspehu na področju turizma v občini Lendava, za kar je Zavod za turizem in razvoj Lendava prejel tudi priznanje Pomurske turistične zveze za profesionalno delo na področju turizma. Da razpršeni hotel Vinarium ni brca v temo, potrjujejo tudi številni odzivi, odmevi in ocena 9,1! Kot kaže, pa se bo omenjeni hotel razširil še na meščanska stanovanja v mestu Lendava.
Zavod za turizem in razvoj Lendava je projekt Razvoj nastanitvenih kapacitet v zidanicah oz. kot so ga kasneje tržno poimenovali Razpršeni hotel Vinarium,  izoblikoval in pripravil v začetku leta 2017 ter uspešno pridobil sredstva iz naslova CLLD. “S projektom smo želeli ustvariti platformo s katero bomo slehernemu lastniku zidanic na našem območju omogočili opravljanje turistične dejavnosti oz. posameznikom ponudili priložnost v lokalnem okolju za dodatnih zaslužek. Seveda pa smo želeli ustvariti tudi dodatno ponudbo za turiste,” je dejal Rok Petje, vršilec dolžnosti direktorja.

Tokrat pa bo, kot kaže, projekt nadgrajen. Pri Zavodu za turizem in razvoj so namreč prišli na idejo, da bi razpršeni hotel razširili še na meščanska stanovanja v mestu Lendava. “V Zavodu za turizem in razvoj Lendava objavljamo poziv za lastnike staromeščanskih stanovanj, ki se nahajajo v starem centru mesta Lendava, da se pridružijo razpršenenim nastanitvenim kapacitetam po vzoru Hotela Vinarium,” so zapisali. Od včerajšnjega dne naprej je na spletnih straneh zavoda že objavljen razpis, cilj katerega je zbrati ponudnike – lastnike in upravljavce nepremičnin, ki lahko za določeno obdobje oddatjo svoj prostor turistom, s čimer si povrnejo stroške oziroma dodatno zaslužijo ter obenem prispevajo k novi turistični ponudbi. “Turistična ponudba temelji na vzoru “Turizma v zidanicah,” pri nas znanega kot razpršeni hotel Vinarium,” so še zapisali.

Zavod za turizem in razvoj s tem uresničuje svojo zavezo, da kljub temu, da je projekt že zaključen, slednjega pelje naprej in tudi nadgrajuje. Na javni poziv se lahko prijavijo vsi, ki so lastniki nepremičnin v starem mestnem jedru Lendave. Za vključitev med ponudnike ni pogoj registrirana dejavnost oz. sobodajalstvo.