ŠD Tropicano Bistrica – KK Lindau 61:70

V predzadnjem, 14. krogu Pomurske košarkarske lige, so v Športni dvorani črenšovske osnovne šole svoje moči merili košarkarji iz Bistrice in Lendave. Slast zmage so tudi tokrat okusili Lendavčani, ki so z mislimi že v zadnjem krogu, ko se bodo doma pomerili z Beltinčani.

Minulo soboto je bilo v telovadnici OŠ Črenšovci na sporedu srečanje med ekipo KK Lindau in domačo ekipo ŠD Tropicano Bistrica. Na obeh klopeh se je zbralo 8 igralcev.

Tekmo so dobro začeli gostje z dvema hitrima košema, kar pa ni zmotilo domače ekipe, ki so z delnim izidom 6:0 prevzeli vodstvo in ga do konca prve četrtine tudi obdržali (23:19).

Druga četrtina tekme je bila izenačena. Delni rezultat je bil 12:12. Tako je domača ekipa dobila polčas s štirimi točkami prednosti (35:31).

V tretji četrtini so gostje dobro izkoriščali napake domače ekipe. V četrti minuti je Stanko Tuksar izenačil rezultat z metom za tri točke. Gostje so nadaljevali z dobro igro in dobili tretjo četrtino s štirimi točkami prednosti (46:50).

V zadnji četrtini je napetost med ekipama naraščala, k temu pa sta pripomogla tudi sodnika. To ni zmotilo gostujoče ekipe, ki je vodstvo obdržala do konca in zmagala z rezultatom 61:70.

Pri ekipi gostov sta se najbolj razigrala Stanko Tuksar z 21 točkami in Sandi Horvatič, ki je dosegel 21 točk. Pri domači ekipi sta največ točk dosegla Erik Vučko in Danijel Trstenjak, Vučko 17 in Trstenjak 14 točk.

Za domačo ekipo je bila to zadnja tekma v sezoni 2016/17.