Sandra Legenič med najboljšimi športniki leta 2016

Minuli četrtek se je v Ljubljani odvijala razglasitev športnikov leta 2016, pod pokroviteljstvom Špotrne zveze Slovenije in Zveze gluhih in naglušnih Slovenije. Laskavi naziv je med drugim prejela tudi članica strelskega društva Varstroj-Lendava.

Športna zveza gluhih vsako leto podeli nazive Športnik leta tistim športnikom, ki so dosegli najboljše rezultate na pomembnem mednarodnem tekmovanju gluhih. Laskavi naziv moški športnik leta je že drugič zapored prejel Tadej Enci, za osvojeni naslov evropskega prvaka v dvoranski atletiki v teku na 400m v Torunu na Poljskem. Za najboljšo žensko športnico pa je bila izbrana Sandra Legenič, za strelske dosežke v slišeči ligi in na državnem prvenstvu invalidov.

Sandra Legenič: “Glede naziva za športnico leta sem zelo presenečena in počaščena in to mi daje veliko zagona in motivacije za dobre rezultate, ker me ta šport zelo veseli. Moj cilj je, da bi dosegla čim boljše rezultate in da ne bi tekmovala samo v regijskih ali državnih ligah, temveč da bi tekmovala tudi v mednarodnih tekmovanjih in v svetovnih ali olimpijskih igrah.”