Samo Fakin, minister za zdravje, včeraj obiskal Splošno bolnišnico Murska Sobota

Minister za zdravje Samo Fakin je skupaj z ekipo včeraj obiskal Splošno bolnišnico Murska Sobota. Z vodstvom zavoda so spregovorili o aktualnih temah v zdravstvu ter o nadaljnjem razvoju bolnišnice. Govoril je tudi z medicinskimi sestrami na oddelkih in ugotovil, da je bolnišnica dobro organizirana in ima ustrezno število kadra.
Minister za zdravje Samo Fakin je skupaj z ekipo včeraj obiskal Splošno bolnišnico Murska Sobota. Z vodstvom zavoda so spregovorili o aktualnih temah s področja zdravstva in nadaljnjim razvojem bolnišnice. Po kratkem a plodnem sestanku je sledil ogled bolnišnice. Vodstvo zavoda je ministru predstavilo oftalmološko in urološko specialistično ambulanto, laboratorij, enote za intenzivno internistično zdravljenje in druge oddelke v bolnišnici. Vodstvo bolnišnice je ministru posebej predstavilo dnevno bolnišnico.

Kot je znano predstavlja področje zdravstva in zdravstvene reforme eno najbolj težavnih področij, katero so poskušale urediti že prejšnje slovenske vlade. V soboški bolnišnici so sicer v preteklem obdobju posodobili in na novo uredili nekaj oddelkov in enot, ki si jih je ogledal tudi minister ter obenem spregovoril nekaj besed z zaposlenimi in bolnišničnim osebjem. Minister Fakin je po ugledu soboške bolnišnice povedal, da ugotavlja, da je to ena izmed bolje organiziranih bolnišnic v Sloveniji.

Bojan Korošec, direktor bolnišnice, pa je povedal, da so si skupaj z ministrom ogledali različne oddelke, med drugim otroškega, infekcijskega, urgenco in ginekološko porodniškega, ter videli, da bi bilo delo po oddelkih težko še bolj racionalizirati, ne da bi to vplivalo na kakovost dela in zagotavljanja kakovostnih storitev.