S traktorjem policistom preprečil izvedbo uradne naloge

Policisti PP Gornja Radgona so včeraj okrog 12. ure med kontrolo cestnega prometa v Boračevi zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Suzuki, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Kapelskega vrha in nato v smeri naselja Negova.
Policista sta osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali. Neznani voznik osebnega avtomobila je med vožnjo zapeljal na dvorišče pri stanovanjski hiši, ko se je čez dovozno pot dvorišča postavil kmetijski traktor s pripetim plugom. S tem dejanjem je policijski patrulji, ki se je pripeljala na dvorišče preprečil izvedbo uradne naloge. Voznik osebnega avtomobila je s kraja pobegnil in sicer tako, da se je odpeljal čez travnik in njivo v bližnji gozd, kjer je vozilo skril.

Z zbiranjem obvestil na kraju in nadaljnjimi postopki policije je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil 21 letni voznik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja in zaradi strahu ni zaustavil policistom, nato pa z vožnjo nadaljeval. Sopotnik v vozilu je med vožnjo poklical lastnika osebnega avtomobila in ga prosil za nasvet, kako se naj izogne policijski kontroli. Lastnik vozila je vozniku svetoval, naj nadaljuje vožnjo skozi dvorišče njegovega doma, sam pa bo s traktorjem blokiral dostop do dvorišča.

V nadaljevanju postopka sta bila voznik in vozilo izsledena. Vozniku vozila, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja je bilo v skladu z ZPrCP vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zoper lastnika vozila, ki je policistom preprečil izvedbo uradne naloge, pa bodo kriminalisti Sektorja kriminalistišne policije PU M. Sobota podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1.