S srčno borbo, kljub porazu, osvojile točko

Po sezoni in pol v zahtevni tretji slovenski odbojkarski ligi, je ekipa Muranie osvojila svojo prvo točko. Srečanje se je odvijalo minuli vikend, v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi. Uspešen vikend so z atraktivno igro potrdile še starejše deklice.

Pred 50 gledalci, v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi, je domača ekipa po hudem boju z gostjami iz Radelj izgubila z rezultatom 2:3, vendar pa je to bilo dovolj za prvo točko. Tekmo so dekleta začela silovito. V uvodnem nizu so povedla s 4:0, nato pa je sledil nerazumljiv padec in gostje so dobile prvi niz z rezultatom 25:10. Tudi za igro v drugem setu ni vredno izgubljati besed. Gostje so bile boljše in zmagale s 25:17.

Za tem je sledil preobrat. Srčna borba za vsako točko, nekaj dobrih napadov, boljši sprejem in prvi niz v letošnji sezoni je bil doma. Vzdušje na tribuni in med igralkami je postalo boljše, pokazal se je prvi žarek upanja. Ob glasnem vzpodbujanju so dekleta uspela izenačiti v nizih na 2:2, kar je pomenilo da je prva točka osvojena. Za popoln preobrat je lendavskim dekletom sicer nekoliko zmanjkalo moči. Odločilni peti niz so dobile gostje. Končni rezultat po dveh urah boja je bil 2:3 (10:25, 17:25, 25:21, 25:20: 3:15).

Naslednji teden dekleta gostujejo v Mežici, zadnja tekma v prvem delu tekmovanja pa bo v soboto 17.12.2016 v Lendavi, ko se bodo pomerile z dekleti iz Slovenj Gradca.

Odlično tudi igralke mini odbojke in starejše deklice

Včerajšnji uspeh članic so nadgradile še tekmovalke mini odbojke, ki so gladko in z odlično igro premagale Kemo Puconci II z rezultatom 3:0, na drugi tekmi pa za las izgubile z ekipo Kemo Puconci I z 1:2 (trenutno na lestvici zasedajo 3. mesto).

Uspešen vikend so z atraktivno igro potrdile še starejše deklice. Na turnirju v Murski Soboti so najprej premagale ekipo Inin Sobota z rezultatom 2:0 (25:14, 25:14), nato pa še ekipo Ljutomerčank z enakim rezultatom (25:11, 25:7). S tema dvema zmagama so se prebile na tretje mesto v skupini, takoj za ekipama Pomgrad Sobota in Kema Puconci. Naslednji turnir za starejše deklice bo potekal na Dvojezični srednji šoli v Lendavi, 18.12.2016.