S pustno masko nikar za volan. Globa za takšno početje znaša 120 evrov!

Praktično smo že zakorakali v pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. Policisti bodo, da bi zagotovili večjo varnost vseh udeležencev v prometu, v okviru svojih rednih nalog v tem času bolj pozorni na kršitve cestnoprometnih predpisov.
Pred nami je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni sprevodi. “Da bo pustovanje ne le veselo, ampak tudi varno policisti opozarjamo voznike, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa napreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

Vse tiste, ki se boste kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne zabave, pa opozarjamo, da ne uživate alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Policisti vse udeležence pustnih prireditev kot tudi druge državljane opozarjamo na pomen samozaščitnega ravnanja. Pustni čas, gnečo na javnih prireditvah lahko posamezniki izkoristijo tudi za različna kazniva ravnanja, kot so ropi in drzne tatvine,” so včeraj sporočili iz PU Murska Sobota.

Previdni pa bodite tudi pri odpiranju stanovanjskih vrat neznancem, še posebej, ko so doma samo starejši ljudje ali otroci! Varnostno verižico imejte vedno zataknjeno, še zlasti, če ste sami. Uporabljajte domofone in videodomofone ter kukala na vhodih, še opozarjajo pri policiji.