S prižigom lučk bomo tudi v Lendavi vstopili v praznični december

S prižigom prazničnih luči v mestnem parku 30. novembra se pričenja Advent v Lendavi, v sklopu katerega se bodo odvili različni dogodki, kot so kulinarična Mlinska ulica z domačimi dobrotami, dogodki za otroke: predstave in ustvarjalne delavnice, razstave in kulturne prireditve, pohod z baklami, glasbeni koncerti ter seveda silvestrovanje na prostem.
Vstop v praznični čas pričenjamo s prižigom prazničnih lučk to soboto, 30. novembra 2019, ob 19. uri v lendavskem mestnem parku, z obilico dobre volje in dobrotah, ki jih pripravlja Mestna skupnost Lendava. Tudi letos so otroci lendavskih vzgojno-izobraževalnih zavodov izdelali praznične okraske, s katerimi bodo okrasili smreke v mestnem parku in pred Mestno hišo. Smreke bodo krasili današnji petek, 29. novembra 2019, od 11. ure naprej. Že sicer pa tudi letos na kulinarični ulici v Mlinski ulici ne bo manjkalo kuhanega vina in lendavske žlahtne kapljice, langoša, kuhanih klobas in medenjakov, z boga- tim zabavno – kulturnim programom.

“Z vstopom v praznični adventni december bomo obrnili le še nekaj preostalih listov v knjigi leta 2019. Prav je, da staro leto pospremimo z enakim zanosom in toplino kot smo ga sprejeli. V soboto ob 19. uri vas torej vabimo na veselo druženje v mestni park, kjer bomo s prižigom lučk naznanili pričetek prazničnega adventnega meseca. Dogajanje bo popestrila božična glasba in animacijski program. Zbrane bo pozdravil tudi župan Janez Magyar, za polne trebuščke pa bo poskrbljeno s strani Mestne skupnosti Lendava s pajanim krűhom, čajem, kuhanim vinom, rum-punčom, Matjašec cockto, za otroke s “szalon cukri” in mandarinami,” pa je za naš spletni portal povedal predsednik Mestne skupnosti Lendava, Dušan Zver.

Že sicer pa bo letošnji december precej razgiban. V sklopu decembra se bo, sodeč po programskem zvezku, zvrstilo skorajda sto dogodkov, v katerega so vključeni tako Občina, kakor tudi javni zavodi in okoliške krajevne skupnosti.

Program:

Program_advent_v_lendavi_2019