S. Novice: “Županova žlahta molze Lendavo” Nova24 TV: “Preko občine zaposlil celo družino”

Včeraj sta medija -najbolj brani dnevnik v Sloveniji, Slovenske Novice v svoji tiskani izdaji in Nova24 TV v svoji spletni izdaji, ponudila obsežno branje o lendavskemu županu Balažku. Slednji je, kot trdita oba, preko občine zaposlil večino bližnjega sorodstva.
“Balažek je že na začetku kariere privzdignil marsikatero obrv, saj so mediji pred dobrimi 10 leti o Lendavi pisali kot o »mestu družinskih poslov«: s takratnim podžupanom Štefanom Sobočanom sta namreč pristala v mreži podjetij in njunih družinskih članov, ki so poslovali tudi z občinskim denarjem. Županova žena Mirjana Balažek je prek podjetja Vedi opravljala računovodske storitve za štiri podjetja, ki jih je občina bodisi ustanovila bodisi so bila v njeni (delni) lasti. A zgodilo se ni nič.” Tako so zgodbo pričeli v Slovenskih Novicah.

Nova24 TV pa je članek z naslovom Hči, sin, zet in žena na občinskem denarju začela nekako tako: “Župan Balažek naj bi v občinske zavode in podjetja nastavil svoje najbližje sorodnike. Hčer je imenoval kar za direktorico občinskih vrtcev Lendava, sinu pa je uredil službo v podjetju Čistilna naprava Lendava d.o.o., katerega ustanovitelj je prav Občina Lendava. Krona njegova nepotizma pa je nastavitev njegovega zeta za direktorja zloglasnega lendavskega stolpa, s katerega se po županovih besedah “vidi razgled do Madžarske, Avstrije in Hrvaške”. Dobro gre tudi podjetju županove žene Mirjane Balažek, ki opravlja računovodske storitve. Njeno podjetje 5 Plus opravlja računovodske storitve za več občinskih javnih zavodov, njihove storitve pa plačujejo tudi na razglednem lendavskem stolpu.”

Lendavainfo.com ni edino sredstvo javnega obveščanja, ki v Lendavi, na občini, ne dobi odgovorov …

V Slovenskih Novicah nadaljujejo… “Podatke o družinskih razmerjih, ki sledijo, smo želeli preveriti pri županu Balažeku, a ta ni odgovoril na naša vprašanja niti zanikal trditev ali popravil navedb.” Nov 24 TV: Poskrbel za svojo prihodnost pa je naslov novega odstavka: “Balažek je kot skrben oče res dobro poskrbel za svojo družino, čeprav gre za zlorabo pooblastil županske funkcije. V javnosti se menda že dolgo časa hvali, da je poskrbel tudi zase. Ker ve, da mu občani Lendave na naslednjih lokalnih volitvah ne bodo ponovno zaupali svojega glasu, si je zagotovil ugledno diplomatsko funkcijo – menda se mu za naslednje leto obeta pomembno mesto veleposlanika Republike Slovenije na Madžarskem.”

Slovenske Novice prav tako omenjajo podjetje na naslovu župana, v Kolodvorski ulici: “Medtem ko stare spletne strani Vedi še vedno najdejo na naslovu Kolodvorska 22B (kjer ima župan svoj stalni naslov, ko se podaja v volitve), pa novejši viri kažejo, da je zdaj na Kolodvorski 22B doma 5 plus računovodske in poslovne storitve Mirjana Balažek, s. p. Ta ima ob glavni, računovodski dejavnosti s. p. registriran še za marsikaj, kar bi nemara lahko prišlo prav tudi širši okolici, če ne kar občini: ravnanje z odplakami, saniranje okolja, selitvena dejavnost, cestni potniški promet, podjetniško in poslovno svetovanje, vzdrževanje objektov in hišniška dejavnost, pa prevajanje ter obratovanje športnih in kulturnih objektov.”

Petnajst prijav, kršitve nobene!

“Komisija za preprečevanje korupcije je v letih 2005–2015 prejela in obravnavala več kot 15 prijav v zvezi z domnevno spornim ravnanjem župana Občine Lendava, vendar v nobenem primeru ni ugotovila kršitev določb zakona o Integriteti in preprečevanju korupcije,« poroča Nina Marolt iz službe za odnose z javnostmi pri KPK. Prijave so se večinoma nanašale na sum klientelizma, točneje zaposlovanja družinskih članov in prijateljev, pa domnevne zlorabe položaja pri prodaji zemljišč v industrijski coni v letih 2004–2005, na kršitve zakona o javnem naročanju pri obnovi oziroma izgradnji Športnega parka – stadiona v letih 2005–2006, na domnevno uničenje kulturne dediščine nacionalnega pomena ter prejemanje podkupnine. A kršitev protikorupcijska komisija ni ugotovila. »Trenutno komisija ne obravnava nobene nove prijave zoper župana,« povzemajo na KPK,” zaključujejo Slovenske Novice in omenjajo županovo imenovanje za veleposlanika na Madžarskem,

 • lendavska hobotnica

  Balažek bi moral podati razlago in odstop. In to danes.
  Ali pa se bo familija postavila pred kamere in se smeškala, kao kak so sposobni?
  Pozabili so opisati še en krak hobotnice, zetovega svaka Dejana Horvata, ki so mu predali Mirjanin Vedi, bil pa je tudi predsednik Nadzornega odbora občine Lendava med 2010-2014.
  Kaj potem Vedi posreduje računovodske storitve Mirjani oz. podjetju 5+?
  Svetovna prestolnica nepotizma. Sramota.

 • brezveze

  Tudi sedanji predsednik NO (Aleksander Varga) je stric od županove snahe. Lendava je majho selo. Vedno je mogoče najti neko sorodstveno povezavo. Vprašanje je samo kako daljna je.

 • JeTrebaDelat

  Ali pa Stanovanjsko podjetje Lendava (Kolenko) zaposluje županovo snaho.
  Še ena lovka, bratranec županovega zeta (Ščančar) prevzel Montažo. Vemo, kako se je vse skupaj končalo.
  Povezav koliko hočete, a kot vidite večina nesmislenih. Koliko vidim je KPK zadeve prečesal (vseh 15 prijav).
  Izgleda da župan doživlja frontalni napad v vseh medijih, kjer se da članek podtakniti (plačati).
  Možnosti sta 2:
  – nekomu gre v nos EPK
  – kak propadli podjetnik in neplačnik davka ima dovolj časa (pripravlja teren za volitve)

 • logan

  Članek sem prebral dvakrat. Nikjer v članku ni napisana niti ena laž. Vse drži. Povezav koliko hočeš.

 • MaliBumbar

  Nekdo bi moral narediti grafični prikaz v obliki pajkove mreže, podobno kot so takrat mediji (mislim, da Večer) pri nekdanjem mariborskem županu, Francu Kanglerju; da se lepo vidi vse sorodstvene in prijateljske zveze lendavskega župana in kako razvejano je vse skupaj.

  Na koncu bi ugotovili, da je pol Lendave in okolice “ujeto” v mrežo.

  • Ferrari

   Se strinjam. Verjamem tudi, da drugo polovica komaj čaka da nastopijo njihovi in bodo potem oni “harali”. To je verjetno vsakdan majhnih občin kot je Lendava. Dokler bodo občine organizirane na ta način se bodo vedno dogajale takšne zadeve (imate podobne primere Turnišče, Tišina, Beltinci, Ljutomer, praktično vsi). Občine so premajhne, da bi imele vrhunske področne strokovnjake. Če pa se kak najde, ga hitro odžagajo nekompetentni občinski sveti. Imamo sistemsko napako v organizaciji lokalnih skupnosti, ki “paše” vsem in župani jo v večini (vsa čast redkim izjemam) s pridom izkoriščajo. Ko bo Balažek odšel bo prišel naslednji župan(ja). Po nekaj letih vladanja novega župana bomo govorili o istih stvareh. Razen če bomo imeli srečo in res dobili župana(jo), ki bo videl dlje od svoje r…

   • MaliBumbar

    Z vsem napisanim se popolnoma strinjam.

    Če pa gledamo še širše: problem je, da je vse to v (dosti) večjih občinah še hujše. Ali pa pomislimo samo na državo. Dejansko pa v evropskem, kaj šele svetovnem merilu … uh, bolje, da ne vemo, ker bi marsikoga kap.

 • enzo

  Izgleda, da je čudno, da se v medijih končno pojavlja tudi nekaj realnega in ne samo iz občinskega proračuna bogato finansirane zgodbe v pomurskih in drugih medijih s frontalnimi hvalnicami in naročenimi intervjuji, kjer župan trosi svoje laži. Med mnoge samopromocijske manevre spada tudi kandidatura za EPK. Ve, da nima možnosti, se pa fino sliši, kakšen vizionar in ljubitelj kulture je. V glavnih profesionalnih kulturnih zavodih ljudje ne dobivajo dovolj sredstev za svoje plače, v gledališču pa letos tri mesece plač sploh niso videli. Upajmo, da bo naslednji novinarski pogumnež razkril tudi več kot deset let trajajoč mobing in samosvoja kadrovanja ljudi na občinski upravi in povsod, kjer ima lovke.

 • Fedi

  GOTOF JE!!!

 • logan

  Za EPK (kulturo) torej je denar, za plače (delavce v kulturi “ZKPL”, če sploh še obstaja), pa ga ni. Lepo. Gotof še ni, bilo bi pa dobro, če bi bil.

 • odstopi

  daj odstopi že enkrat da ne bom več prenašali co feka!!!!!

 • občan

  Sramota!

 • Pingback: Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter župan odgovarjajo … – Lendavainfo.com()

 • drajfus

  A mislite, da se bo kaj spremenilo? Butalci …
  Isto kot v primeru migrantov. Nihče jih ne bo zaustavil na dolgi rok.

  Pes laja, karavana gre dalje.

 • nadia

  Zajam Ponuda (nadia.t375@gmail.com) !!!

  Za početak nove godine s vama u svom domu na 2016, vidio sam na dugoročne kredite € 2.000 do 10 milijuna eura za vašu podršku tijekom partije i poslije-party s brojnim detaljnim zahtjevima i te po stopi od 2% interes. Nisu svi problemi kako će biti, a vi ćete imati svoj na računu. Molimo vas da me kontaktirate na moj e-mail: nadia.t375@gmail.com

 • EPK

  Ta vprašanja (in še dodatna) ga bodo odslej spremljala ob vsakem javnem nastopu, ob vsaki medijski novici. Kakšna reklama bo to za EPK? Župan dela sramoto občini in občanom.
  Jasno je, da bi moral odstopiti

 • Bala-šejk Tone

  Bala-šejk, šejkica in familija cecajo Lendavo in občinski proračun na debelo.
  Od čega bodo živeli, če se jim lendavski imperij zruši?

  • tata

   Erjavec ga bo namestil za veleposlanika v Budimpešti, to je njegov načrt, a ne?
   Če ne, pa ima žena registrirano dejavnost za odvoz fekalij, ali pa bodo sanirali okolico Nafte in Kopico…

 • Lendava

  Slovenski simbol nepotizma.
  Tolko družinskih članov niti Jankovič ne upa nastaviti na javne cecke.

 • nebodigatreba

  od kdaj pa je Janševa TV najbolj videni medij? Res ne morejo brez svojega “velikega sloga”?

 • Turist

  Malo čudno 15 x prijavljen seveda anonimno ( kar bi lahko bilo metanje polen pod noge) pa nobena ovadba. Vse ugotovljeno nič koruptivnega. Ne da branim župana ampak …. malo mi je brez veze.

 • logan

  Če bi ga poznal, ti ne bi bilo brez veze.

 • Pingback: Homepage kosmetiktube ru()

 • Pingback: url hotxxmom com()

 • Pingback: Link big assfuckz com()

 • Pingback: Origin site bestfreeanal com()

 • Pingback: Homepage alisexypics com()

 • Pingback: www lesbians adult-porn-photos com()

 • Pingback: Read more hotpics abudhabihottestgirls com()

 • Pingback: Site galleries medicalfuckers com()

 • Pingback: Pix link nakedpics nakedgirlfuck com()

 • Pingback: Pix link cumnose nakedgirlfuck com()

 • Pingback: main site nude irkburo ru()

 • Pingback: See me poleznoetub ru()

 • Pingback: Pix link nakedpics vikipets ru()

 • Pingback: Video site sexpics tuel-spb ru()

 • Pingback: Read more kombat43 ru()

 • Pingback: Go link jivetalk org()

 • Pingback: feed tube-avto ru()

 • Pingback: Video site teen freeanalz com()

 • Pingback: url site luxkabel ru()

 • Pingback: See link turkitub ru()

 • Pingback: Homepage tutvobed ru()

 • Pingback: Source ixfap ru()

 • Pingback: feed babacams com()

 • Pingback: www telegra ph Tureckij-serial-Bescennoe-vremya-11-09()

 • Pingback: main site alisextube com()

 • Pingback: See link anal-porn mysexydownload com()

 • Pingback: See link analka jivetalk org()

 • Pingback: Link zumfap ru()

 • Pingback: Link hh-tube ru()

 • Pingback: Pix link mixfap ru()