S kolesi iz Lendave v Ukrajino

Štirje kolesarji (Branko Bratkovič, Igor Šendlinger, Ivan Koncut in Gorazd Horvatič) so se že četrto leto zapored odločili skupaj kolesariti. Tokrat so izbrali pot Lendava – Uzhhorod (Ukrajina), ki je dolga 650 km.
Načrtovana pot bo trajala 5 dni, v poprečju pa bodo prekolesarili 130 km na dan.
 Prvi dan (start je bil minuli petek ob 8.00) so prevozili 141 km. Pred Letenyem jih je ujela manjša ploha, a so po dvajsetih minutah počitka na manjši avtobusni postaji lahko krenili naprej. Pot jih je vodila v Nagykanizso, nato so zavili v smer Keszthelya ter Balatona. Okoli 18.00 ure so prispeli na cilj, v Balatonszemes.

Naslednji dan je že zgodaj zjutraj pihal veter, rahlo je deževalo, kar pa jih ni ustavilo, saj so vedeli, da morajo do večera prispeti na načrtovani cilj, v Solt. “
Prvo kavo smo spili v centru Siófoka ter po kratki pavzi nadaljevali pot proti Puszti ter Simontornyu. Na poti je približno 3 ure deževalo in smo si morali obleči “pončote,” dežne jakne,” je sporočil Horvatič.

Ker je bilo vetrovno, so na cilj prispeli šele ob 19:00 uri. 
Včerajšnji dan jih je čakala pot iz Solta do Keckemeta in iz Solnika do Törökszentmiklósa. 
“Domačini so zelo prijazni, velikokrat nam pomagajo z napotki, nas usmerjajo. Mi pa upamo, da nas bo nevihta preskočila, ter da prispemo na na cilj pravočasno, brez okvar ter suhi,” je iz Keckeméta še sporočil Horvatič.