S klubom študentov Lendava boste lahko odkrivali “Zgodbe, ki so zaznamovale Lendavo”

Klub študentov Lendava začenja s projektom “Zgodbe, ki so zaznamovale Lendavo,” s katerim želijo na interaktiven in sodoben način predstaviti zgodbe oseb in krajev, ki so zaznamovali naše okolje, obenem pa vzpostaviti medgeneracijsko sodelovanje med mladimi in starejšimi.
Pri Klubu študentov Lendava bodo pričeli z izvajanjem zanimivega projekta, imenovanega Zgodbe, ki so zaznamovale Lendavo.” Ta bo temeljil na raziskovanju vsekakor bogate zgodovine Lendave in okolice, ki bo vključeval delo na terenu, pogovor z ljudmi, iskanje zanimivih življenjskih zgodb, … “Udeleženci bodo torej počeli nekaj zanimivega v lokalnem okolju in spoznavali nove ljudi,” so zapisali pri lendavskem klubu študentov. “Prijavo s priloženim prijavnim obrazcem sprejemamo do 31. julija 2020 na elektronski naslov kslendava@gmail.com.”

Omenjeni zanimivi projekt bo trajal med avgustom in decembrom, ko bodo predstavljeni rezultati projekta. Avgusta in septembra bo potekalo raziskovanje, oktobra in novembra pa pregled in analiza zbranega gradiva. “Projekt bosta s strani Kluba študentov Lendava vodila naša člana, doktorska študenta zgodovine na Univerzi v Ljubljani, Sindi Časar in Dejan Süč, v sklopu projekta pa bomo raziskali in na spletni platformi predstavili zanimive zgodbe, s katerimi se bodo ob podpori mentorjev ukvarjali dijaki in študentje,” so zapisali.

“Bilo je pred mnogimi leti, ko so zgodbe našega mesta v meni vzbudile navdušenost nad zgodovino in me peljale na pot, katero letos, po 19 letih formalnega šolanja, vsaj uradno, zaključujem. Ob tem si pogosto iskreno zaželim, da bi še kdo iz generacij, ki prihajajo, našel svoje karierno in življenjsko poslanstvo v odkrivanju skritih, a veličastnih zgodb našega mesta in okolice, zato sem se z največjim veseljem odzval povabilu Kluba Študentov Lendava za pomoč pri projektu “Zgodbe, ki so zaznamovale Lendavo”, v katerem bova s kolegico Sindi Časar mladim nadebudnežem pomagala pri odkrivanju neodkritega iz bogatega nabora dediščine Lendave,” je dejal Dejan Süč.