Rudaševi se umikajo iz Dnevnega bara Vinarium

Z gostinskim delom objekta, ki se nahaja v pritličju razglednega stolpa Vinarium, kot samostojna podjetnica trenutno upravlja in prostore tudi najema Magdalena Rudaš. Kot kaže se bo to kmalu spremenilo, saj se Rudaševi iz bara umikajo.
“Ko ni za bit, je za it,” nam je danes v telefonskem pogovoru na kratko povedala Eva Rudaš, zaposlena v Dnevnem baru Vinarium, katerega najemnica je njena mati, Magdalena Rudaš. Rudaševi so namreč vse od otvoritve razglednega stolpa Vinarium v delu pritličnih prostorov te turistične zanimivosti opravljali gostinsko dejavnost, že pred poletjem pa smo na našem spletnem portalu poročali, da bi se to utegnilo spremeniti.

Današnji pozni dopoldan je Eva Rudaš na svojem Facebook profilu zapisala naslednje: “Drage moje/dragi moji… Prišel je čas, da se poslovimo in ob tem bi se rada zahvalila vsem obiskovalcem in našim zvestim strankam, da ste bili del naše zgodbe… Ker brez vas in vaše podpore ne bi bilo to kar je dnevni bar Vinarium. Zahvala gre tudi celotnemu kolektivu.” Do kdaj natančno bodo dnevni bar vodili Rudaševi ni povsem jasno, vsekakor pa zagotovo do sredine novembra.

Za komentar smo prosili tudi Janeza Somija, predsednika Turistične zveze Lendava vabi, a nam je ta povedal, da bodo sestanek z nekaterimi drugimi ponudniki (katerimi, ni razkril) opravili šele čez nekaj dni, če pa bodo ti pogovori padli v vodo, pa bo dnevni bar prevzela kar Turistična zveza Lendava vabi.

Že dlje časa je med drugim zaprta tudi lesena hišica tik ob razglednem stolpu, kjer je najemnica gostinskega dela uspešno prodajala svoje (domače) izdelke. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi v gostinskem delu največ težav povzročalo zimsko obdobje, ko je zaradi upada obiskovalcev na razglednem stolpu posledično upad gostov tudi v gostinskem obratu v pritličju, kar pa je v današnjem času le z obiski v toplejših dnevih leta, verjamemo, težko “zakrpati.”