Rop pošt v Veržeju in Trnovski vasi: Damjan Jerebic iz Ižakovcev se ni hotel pokesati

Novembra in decembra lani smo tudi na našem spletnem portalu poročali o ropu pošte v Veržeju. Policijska preiskava je pokazala, da je isti storilec kot v Veržeju, pošto oropal še v Trnovski vasi. Sedaj je stopil pred sodnico na Ptujskem sodišču in se na predobravnavnem naroku za dejanji ni hotel pokesati.
Policija je proti koncu lanskega decembra prijela storilca poštnih ropov v Veržeju in Trnovski vasi. Ropar je sedaj 33-letnik iz Ižakovcev, Občina Beltinci, ki je bil v preteklosti že večkrat obsojen za različna kazniva dejanja. Po takratnih informacijah policije gre za odvisnika od prepovedanih drog, ki je denar potreboval za nakup drog. 33-letnika je sodišče na Ptuju na kazensko odgovornost poklicalo pred nekaj dnevi, tri mesece po tem, ko so ga policisti prijeli. Slednji očitanih dejanj na predobravnavnem naroku ni priznal.

20. novembra je storilec oropal pošto v Veržeju. “Storilec, ki je bil zamaskiran in oborožen s pištolo, je vstopil v poslovalnico pošte in izvršil rop. Pri tem si je protipravno prilastil okoli 6.800 evrov,” je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota Bojan Rous. Izplena sicer ni mogel izkoristiti, saj se je denar obarval. Policisti so postavili blokade s policijskimi patruljami, vendar se je storilec takrat policijskim patruljam izmaknil in pobegnil. Mariborski policisti so 12. decembra obravnavali rop pošte v Trnovski vasi, ki ga je storilec izvršil podobno kot tistega v Veržeju. Prav tako vstopil zamaskiran in oborožen s pištolo in si protipravno prilastil okoli 1300 evrov. Nepridiprav je tokrat padel v policijsko zasedo pred njegovim domom v Ižakovcih.

Dokazi proti Jerebicu so trdni. Posnele so ga nadzorne kamere, opisali so ga nekateri občani, tudi osebni avtomobil s katerim je pobegnil. Dodatno težo pričanjem so dodala še oblačila ter njegov DNK. Zgodile so se hišne preiskave, s katerimi so pri osumljenem policisti našli več predmetov. A kot rečeno, 33-letnik vpletenost v ropa zanika. Policisti so našli vse, razen pištole, v kateri očitno Ižakovčan vidi rešilno bilko. Sojenje se bo začelo v prvi polovici maja.