Rop banke na Cankovi: Pokojni storilec je bil policist na Policijski postaji Lendava

Kar se tiče včerajšnjega dogodka, ko je storilec najprej oropal bančno ustanovo v Cankovi in za tem umrl, so znane nove podrobnosti. Po naših neuradnih informacijah je bil omenjeni policist pred kratkim premeščen iz murskosoboške policijske postaje na policijsko postajo v Lendavo in je imel težave z igrami na srečo. Je to bil povod za rop?
Kot smo poročali že včeraj zvečer, je oborožen moški včeraj popoldne vstopil v prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl. Za osumljencem, policistom, naj bi stekel en občan. Odjeknili naj bi štiri streli. Pod enem izmed slednjih je padel storilec, občan pa je bil zaradi udarcev z orožjem po glavi poškodovan in prepeljan v bolnišnico na zdravljenje.

Kot smo danes dopoldan neuradno izvedeli, je bil storilec policist zaposlen na PP Lendava. Ta je bil šele pred kratkim premeščen v Lendavo iz PP Murska Sobota. Bil je hudo zasvojen z igrami na srečo in je imel najbrž tudi finančne težave, kar bi lahko bil povod za takšno dejanje. Večkrat se je znašel v raznih disciplinskih postopkih, grozil je tudi že s samomorom in bil na zdravljenju. Težave pa niso bile le finančne, temveč posledično tudi družinske.

“Gre za nesprejemljivo dejanje in dejanje, ki ga ostro obsojamo. V policiji imamo glede danega ničelno toleranco, seveda pa tudi zaposleni v policiji niso imuni na tovrstna dejanja. Storili bomo vse, da vse te okoliščine ustrezno preiščemo,” je za oddajo 24ur zvečer včeraj dejal direktor PU Murska Sobota, Damir Ivančič.