Romuna, ki je skorajda zažgal BS Petrol v Dolgi vasi obsodili in izgnali iz države

Spomnimo: Minuli četrtek so v Dolgi vasi na bencinskem servisu Petrol polne roke dela s tujim državljanom imeli lendavski policisti. Ta je po tem, ko je storil več prekrškov, skorajda zanetil požar neposredno pod nadstreškom omenjenega bencinskega servisa in že pričel po tleh polivati gorivo iz točilke. Tujec je bil na murskosoboškem okrožnem sodišču obsojen v pospešenem kazenskem postopku in izgnan iz države.
Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so preteklo sredo na lendavskem koncu pod drobnogled vzeli 53-letnega Romuna Radua Logina. Tujec, ki začasno živi v Italiji, je namreč vozil kombi italijanskih registrskih oznak in spodbudil pozornost policistov. V postopku se je nato izkazalo, da se Romun prevaža v ukradenem vozilu. Policisti so kombi zasegli, to pa je 53-letnika močno razbesnelo. Dan kasneje, bilo je v četrtek dopoldan, jezo pokazal na bencinskem servisu v Dolgi vasi. S cigareto v roki je namreč hodil po servisu, na tla polival gorivo iz ene od črpalk, k sreči je šlo za dizelsko gorivo, ki se ne vname tako enostavno, po prihodu policistov iz Lendave pa slednjim namenil nekaj krepkih. Ti so ga vklenili, pridržali in ga ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti in velike tatvine.

V petek je bil Romun že obsojen v pospešenem kazenskem postopku, ki so ga z lansko jesenjo precej intenzivno uvedli na Okrožnem sodišču v Murski Soboti. Sodišče je tujcu izreklo desetmesečno pogojno kazen, ki ne bo izvršena, če obtoženi v dveh letih ne ponovi podobnega kaznivega dejanja. Sodišče je Romuna tudi za leto dni izgnalo iz Slovenije, zaradi nedostojnega vedenja do policistov je dobil še plačilni nalog. Pospešeni kazenski postopek je plod dobrega sodelovanja vseh treh represivnih organov, policistov, tožilcev in sodnikov, ki s skupnimi močmi nekatere kazenske zadeve, zlasti ko so obtoženi tujci, rešujejo v največ 48 urah.