Robert Šajt iz Lendave ulovil 13,5 kilogramskega soma in 6 kilogramskega smuča, Denis Horvat iz Odrancev pa 16 kilogramskega krapa

Tako Robert Šajt iz Lendave, kakor tudi Denis Horvat iz Odrancev veljata za strastna ribiča in ljubitelja narave. V minulih dneh sta slednja, vsak seveda na svojem koncu, ujela zavidanja vredni ribi, Robert 13,5 kilogramskega soma, Denis pa 16 kilogramskega krapa.
Čeprav je delo ribičev in ribolov v tem času epidemije omejeno (v mehurčkih), se ribiči, ki jih tovrstno preživljanje časa veseli, kljub temu z ribiško palico in ribiškimi vabami odpravijo na ribolov. Tudi med ribiči Ribiške družine Lendava je nekaj takih, ki so v zadnjem času ulovi kakšno, lahko bi rekli lovsko trofejo. Med njimi je tudi ribič že od malih nog, Robert Šajt iz Lendave. Ribištvo mu je, kot sam trdi, bilo položeno v zibelko. Robert je član Ribiške družine Lendava in Ribiške družine Mursko Središće na sosednjem Hrvaškem. Vsako minuto prostega časa, poleg družine, Robert izkoristi tudi za osebno zadovoljstvo. Tako se je oni dan odpravil na ribolov na rokav toka reke Mure pri Benici. Kaj kmalu ko je trnek z vabo dal v vodo je začutil, da se v vodi nekaj premika in ko je ribiško palico potegnil na površje, je uvidel, da se mu je nasmehnila sreča. Ulovil je 13,5 kg soma.

Med drugim se Robert rad pohvali z decembrskim ulovom. Takrat je namreč ulovil 6,1 kilogramskega smuča. 

Denis ulovil krapa z le enim očesom

Ribič Denis Horvat doma iz Odrancev se je pred dnevi podal na ribolov. Ustavil se je ob obrežju ribnika Male grabe v Turnišču, si pripravil ves ribiški pribor od ribške palice do različnih vab. Ko je vrgel trnek z vabo je čakal in čakal in naenkrat je zaslutil, da se v vodi nekaj premika. Ko je s palico potegnil na površje je uvidel svoj ulov, 16 kg krapa, ki je v dolžino meril 90 cm. V ribniku v Turnišču se namreč izvaja komercialni ribolov, kajti gre za enega najbolj urejenih ribnikov na območju Ribiške družine Lendava. Ribiči v tem ribniku namreč lovijo ribe na način ujemi – spusti. Horvat nam je ob tem svojemu ulovu krapa v Turnišču povedal, da je bil ta krap že kar nekajkrat ulovljen in vedno spuščen v vodo. Krap je namreč slep na eno oko, zato so ga kar poimenovali kar “enoočni krap.” Tudi ribičem sicer ni najbolj jasno, kako neki ima samo eno oko, če je morda tako prišel na svet ali pa se je kje v vodi ponesrečil, ne zanikajo pa tudi, da je to morda “delo” človeške roke. Ribiča Denisa ribolov seveda zelo veseli. Že kot kratkohlačnik je hodil na ribolov in ribiška sreča se mu je nasmehnila vsakokrat. Tako je ribič že kar nekaj let. Je član Ribiške družine Lendava. Na ribolov se najraje poda v ribnik Male grabe v Turnišču in v gramoznice v Nedelici, v Gomilici in v bližji okolici. Zaupal nam je še, da je, od kar se z ribolovom ukvarja predvsem ljubiteljsko, ujel že kar nekaj rib krapov – kapitalcev, med njimi je bil krap, ki je bil težak 19 kg.