Ribolov: Lendavčanu Petru Nagyu za las ni uspelo

Ribiška družina Celje je na svojem ribniku na Šmartinskem jezeru pripravila letošnje državno prvenstvo v športnem ribolovu s plovcem za kategorije U-15, U-20 in U-25.
Osrednjega državnega tekmovanja so se udeležili tudi štirje člani (po dva v kategoriji U-15 in U-20) Ribiške družine Radgona, ki so na dvodnevnem tekmovanju osvojili skupaj pet kolajn. V konkurenci najmlajših tekmovalcev je Enej Kapun osvojil drugo in tretje mesto, njegov klubski kolega Aljaž Ružič pa se je moral zadovoljiti z dvema nehvaležnima četrtima mestoma. Med tekmovalcu U-20 pa se je odlično odrezal član RD Radgona Mihael Kukovec, ki je osvojil zlato in bronasto kolajno. S tem dosežkom se je fant iz okolice Svetega Jurija ob Ščavnici uvrstil v slovensko reprezentanco, ki bo nastopila na Svetoven prvenstvu v sosednji Italiji. Eno medaljo v tej kategoriji je osvojil tudi Mihael Čuk iz radgonske ekipe, ki je zasedel tretje in četrto mesto.

Peter Nagy iz Lendave za las zgrešil

Žal je uvrstitev v reprezentanco v kategoriji U-20 za malenkost zgrešil še en tekmovalec iz Pomurja, in sicer Peter Nagy (RD Lendava), ki je osvojil 2. in 3. mesto, a je to bilo premalo za reprezentanco, kamor pet najboljših slovenskih ribičev v tej starosti. Zraven so bili tudi tekmovalci iz RD Ljutomer, in sicer je Rafael Hladnjak (U-20) osvojil 3. in 5. mesto, Tine Sukič je v isti konkurenci bil četrti in peti, v kategoriji U-15 pa je Rene Murota zasedel 2. in 4. mesto.